Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 68 οι νεκροί, 60 νέα κρούσματα - Παράταση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας έως 27 Απριλίου

Συνολικά 1673 κρούσματα στην Ελλάδα
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής
Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 60 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1673. Από αυτά, οι 92 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (η μέση ηλικία είναι 66 ετών, από τους οποίους οι 20 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 68. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη, οι 18 είναι γυναίκες. 10 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. 

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αυξάνονται μιας και 9 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έναν 65χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ. Έτσι συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 68.

Είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας;
Για το θέμα της μάσκας αναφέρθηκε εκ νέου, λέγοντας πως, μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα συμμετέχουν στη διάδοση της νόσου. Για αυτό και το CDC των ΗΠΑ άλλαξε θέση και προτείνει ακόμη και τη χρήση μιας αυτοσχέδιας υφασμάτινης μάσκας σε δημόσιους χώρους όταν υπάρχει αυξημένη επαφή. Το έκανε όχι για να αλλάξει το μήνυμα για την τήρηση αποστάσεων, αλλά για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από όσους δεν έχουν συμπτώματα. 

Ανέφερε στη συνέχεια όμως, πως η χρήση μιας τέτοιας μάσκας, δημιουργεί όμως την ψευδαίσθηση ασφάλειας και μπορεί να φέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς το ύφασμα μπορεί να μολυνθεί. «Με βάση τα δικά μας δεδομένα το όφελος μιας τέτοιας τακτικής μπορεί να αυξηθεί μόνο αν αυξηθούν τα κρούσματα. Σε ανοικτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα. Σε κλειστούς αναμένεται να εξεταστεί», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.


Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού έως και τις 27 Απριλίου, συμπληρώνοντας πως οι περιορισμοί που ισχύουν και θα ισχύουν έως και τις 27/4, δεν αφορούν συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη σωματικής άσκησης ή θεραπευτικών πρακτικών, όπως κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης. Φυσικά θα πρέπει να συνοδεύεται με το απαραίτητο πιστοποιητικό ή γνωμοδότηση του γιατρού τους.

Επίσης, ενημέρωσε πως «πάγωσε» η δήλωση μεταβολής μόνιμης κατοικίας χειρόγραφα στις ΔΟΥ και ηλεκτρονικά.

Μπήκε από σήμερα σε λειτουργία η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, με επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη.

Δημιουργήθηκαν δύο νέες πλατφόρμες, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr, που αφορούν υπηρεσίες για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Τέλος, αναφέρθηκε στους συμπολίτες μας που υπονομεύουν τις προσπάθειες των περισσοτέρων, λέγοντας πως σήμερα παρουσιάστηκε μια ασυνήθιστη κυκλοφορία σε παραδρόμους των εθνικών οδών. «Δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ