Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 50 οι νεκροί και 101 νέα κρούσματα - Μπαίνει σε καραντίνα χωριό της Πέλλας

Επιπλέον 12.000.000€ σε δήμους - 2 λαϊκές σε κάθε περιοχή, αν χρειαστεί
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας
και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 81 νέα κρούσματα στη χώρα μας και επιπλέον 20 από το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 1415. Από τα 1415 κρούσματα, οι 90 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (η μέση ηλικία είναι 66 ετών, από τους οποίους οι 14 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο 1 θάνατος, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 50. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 72 έτη, ενώ οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.350 τεστ για τον κορωνοϊό.

Χαρακτήρισε την πανδημία, μια πανδημία πολλών αβεβαιοτήτων και ερωτηματικών, αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας, επιμένοντας πως το μέγιστο όφελός της, είναι στα νοσοκομεία και πως αν τηρούμε τις σωστές αποστάσεις, η χρήση τους δεν έχει νόημα. Σχετικά με την καταγραφή των θανάτων, είπε πως αυτή γίνεται από τα ληξιαρχεία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Δεν έχει καταγραφεί θνησιμότητα που είναι παραπάνω από την αναμενόμενη.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στα νοσοκομεία Αττικόν και Αγία Βαρβάρα, ευχόμενος περαστικά στους ασθενείς και εκφράζοντας ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ήρωες της πρώτης γραμμής.

Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη Πέλλας - Επιπλέον 12.000.000€ σε δήμους

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στους λίγους ανεύθυνους, που θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους, λέγοντας «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η "δημοκρατία της πειθούς". Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Προειδοποιούμε τους ελάχιστους, πως δε θα ανεχτούμε την ανεύθυνη στάση τους που εγκυμονεί κινδύνους και απειλεί την πατριωτική προσπάθεια όλων. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν».

Ανακοίνωσε πως τίθεται σε καραντίνα, από σήμερα το απόγευμα και για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας στην Έδεσσα. 

Σχετικά με την σημερινή εικόνα στις τράπεζες και τις λαϊκές, τη χαρακτήρισε βελτιωμένη, λέγοντας παράλληλα πως, προωθείται διάταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία αν κριθεί αναγκαίο, θα λειτουργούν δύο λαϊκές αγορές την ίδια ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ανακοίνωσε πως σήμερα έφτασαν 80 τόνοι υγειονομικού υλικού από την Κίνα, καθώς και μέρος της δωρεάς του εφοπλιστή Προκοπίου, ενώ το Ιατρικό, το Ερρίκος Ντυνάν και το Μετροπόλιταν παραχώρησε κλίνες για νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού

Η τοπική αυτοδιοίκηση ενισχύεται με 12.000.000 € για τη σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη, σε κάθε δήμο δημιουργείται τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν να καλούν και να ζητούν βοήθεια όσοι έχουν ανάγκη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Βοήθεια στο Σπίτι, που στελεχώθηκε με επιπλέον προσωπικό από τις δομές που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού, π.χ. ΚΑΠΗ.

2 σχόλια:

  1. Το χρημα, εν τω μεταξει, "μοιραζεται" εκει που πρεπει...στους "δικους μας"..Εσεις ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ μην ξεχνιομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αφαιρέσουν τους πάνω από 80 ετών, ζήτημα να είναι 5-6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ