Quantcast

http://picasion.com/

5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στους 130 οι νεκροί και 27 νέα κρούσματα

Χαρδαλιάς: «Και οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν στο Ραμαζάνι από το σπίτι»
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο
κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.690. 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

48 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 130 (34 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 60 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 61.407 τεστ.


Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στη μονάδα υγείας στο Περιστέρι λέγοντας πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Όπως ανέφερε, 3 ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. «Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα. Και οι 17 εργαζόμενοι, θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση. 

Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη μονάδα, δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους», ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας και κλείνοντας το θέμα σχολίασε ότι «Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές δεν αρκεί να πούμε ότι το πάθημα έγινε μάθημα».

Σχετικά με τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως καρδιοπαθείς, χρόνια αναπνευστικοί άρρωστοι, άτομα με διαβήτη, νεφροπαθείς και υπερτασικοί που έχουν κορωνοϊό, είναι ομάδες που κινδυνεύουν με θάνατο, ενώ η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι 0,26 λιγότερο από τους ανθρώπους άνω των 60.

Σχετικά με το φάρμακο, ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα θα δίνεται φάρμακο δια στόματος σε ασθενείς με κορωνοϊό, με την ελπίδα να έχει θετική απόκριση.

Σχετικά με τη μείωση μετάδοσης του ιού το καλοκαίρι, ανέφερε πως η έκθεση του ιού στην ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται ότι βοηθάει στην παρουσία του στο περιβάλλον, με το καλοκαίρι να αναμένεται μια πτώση 20% του ιού, αλλά υπάρχει κίνδυνος αναγέννησης του ιού αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Η χαλάρωση θα γίνει σταδιακά και με επαγρύπνηση. Τα δύο κύρια όπλα μας είναι η απόσταση και η υγιεινή. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων. Ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: «Και οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν στο Ραμαζάνι από το σπίτι - Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες στους χώρους λατρείας»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην παράταση των μέτρων μέχρι της 4 Μαΐου και υπενθύμισε πως θα ισχύουν και για την Πρωτομαγιά, ενώ ενημέρωσε για την άδεια ειδικού σκοπού, που παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου. 

Σχετικά με το ραμαζάνι, είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης ισχύει για όλα τα πρόσωπα, όλες τις θρησκείες και για όλους τους χώρους λατρείας. Κατά συνέπεια, η τέλεση λειτουργιών θα γίνεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών και μόνο μέχρι 4 άτομα στο χώρο λατρείας. «Και οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους καθώς και τα τζαμιά θα παραμείνουν κλειστά», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

4 σχόλια:

  1. Δε πείθεις Χαρδαλιά...Άστο...Οι Μοσουλμανοι "σε κυβερνουν" μέσω των λεγόμενων "άριστων χριστιανων"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ`όταν κατέρρευσε το παραμύθι στη συνείδηση μας,τα κρούσματα εμφανίζονται σε πολύ συγκεκριμένα μέρη Ολως τυχαίως μέρη (καταυλισμούς Ρομά, κέντρα κράτησης και ιδιωτικά νοσοκομεία) που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ελέγξει εκτός από το κράτος.Και μην μιλήσει κανείς για συνομωσιολογία ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ (το γιατί μπορεί να συμβαίνει είναι άλλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβαλκανικό ,ιΙατρικο Κέντρο Αθηνών κ.λ.π
    Που είναι να βοηθήσουν?Α ξέχασα αυτοί θέλουν
    "καλο κοσμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην φωτογραφία απεικονίζονται ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος στην Ελλάδα με τον πιο αντιπαθητικό. Πως τα κατάφερες έτσι ρε Χαρδαλιά; Να κρύβεις με τόση προσπάθεια την έπαρση και τον άθλιο χαρακτήρα σου και πάλι να σε έχουν καταλάβει όλοι μα όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ