Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 125 οι νεκροί και 55 νέα κρούσματα

Σε δύο φάσεις, Μάιο και Ιούνιο, η μετάβαση στην κανονικότητα
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 55 νέα κρούσματα στη χώρα μας, τα περισσότερα εντοπίστηκαν σε υγειονομικές δομές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.463. 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.131 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών, οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 125 (33 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 57 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 59.249 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στη χρήση υφασμάτινης μάσκας, λέγοντας πως αυτή θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες, επισημαίνοντας την προσεκτική χρήση της μάσκας, ως συμπληρωματικό μέσο, ώστε να μη μολυνθούμε χωρίς να θέλουμε από λάθος χρήση της. «Η χρήση της μάσκας δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε αν αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τη σταδιακή έναρξη λειτουργίας τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, ανέφερε πως αυτά θα γίνονται με βάση τα κριτήρια των ασθενών.

Σε δύο φάσεις, Μάιο και Ιούνιο, η μετάβαση στην κανονικότητα
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στη σταδιακή άρση των μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα, κάτι που όπως είπε θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης. «Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νοσηλείες και θανάτους. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας», σημείωσε.

Ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι τις 27 Απριλίου, παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου και ότι η μετάβαση στην κανονικότητα θα γίνει σε 2 φάσεις, τον Μάιο και τον Ιούνιο, με αξιολόγηση στο τέλος της κάθε φάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ