«Ζεστό» χρήμα στα ταμεία του Δήμου Νάουσας

Από την εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα
Tο ποσό των 291.272 ευρώ που αφορά στην εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα για τα έτη χρήσης 2013 έως και 2018, εισέρρευσε, την Παρασκευή 28/02/2020, στα ταμεία του Δήμου Νάουσας. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας των φωτοβολταϊκών πάρκων, που ο Δήμος Νάουσας έχει σε γνώση και κατοχή όλα τα οικονομικά στοιχεία της ηλεκτροπαραγωγής (τα τιμολόγια από τον ΛΑΓΗΕ). Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Σεπτεμβρίου έχει εισπραχθεί από την εταιρεία «Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος» τα ακόλουθα ποσά: 338.831 ευρώ που αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής, 170.004 ευρώ που αφορούν μισθώσεις γης και 291.272 ευρώ που επίσης αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής. Συνολικά δηλαδή έχει εισπραχθεί το ποσό των 800.107 ευρώ.


Επισημαίνεται ότι έπειτα από την διευθέτηση εκ μέρους του Δήμου όλων των διαδικαστικών κωλυμάτων, η εταιρεία «Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος» προχωρά ταυτόχρονα στην άμεση τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων σε σχολεία στην Τοπική Κοινότητα Μαρίνας και Χαρίεσσας, δεδομένου ότι έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι απαιτούμενες εκ του νόμου πολεοδομικές πιστοποιήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ