Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς τιμήθηκε η 25η Μαρτίου στη Βέροια το 1945;

Ιστορικό ντοκουμέντο
23 Μαρτίου 1945 και η Βέροια ετοιμαζόταν να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο τότε διορισμένος Δήμαρχος Αλέξανδρος Καραποστολάκης υπέγραφε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας, που περιελάμβανε διήμερες εκδηλώσεις. Την παραμονή της
εορτής, το πρόγραμμα περιελάμβανε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και μαθητική θεατρική παράσταση. Την 25η Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, το πρόγραμμα περιελάμβανε στις 6 το πρωί στρατιωτικό εγερτήριο και συνεχιζόταν περίπου όπως και σήμερα. Με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, προεξάρχοντος του τότε Μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση στρατού, προσκόπων και μαθητών. Με το πέρας της παρέλασης, ακολούθησε ομιλία και εθνικοί χοροί στην πλατεία Δικαστηρίων, θεατρική παράσταση στο τότε «Πάνθεον», με το πρόγραμμα να κλείνει με λαμπαδηφορία.

Δείτε το ιστορικό ντοκουμέντο που αλιεύσαμε από τη σελίδα Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας (από το προσωπικό αρχείο του Στέργιου Ζυγουλιάνου):


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ