«Ασθενεί» και ο τουρισμός της Ημαθίας λόγω... κορωνοϊού

Δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρη Μάντζιου στο veriotis.gr
Μεγάλη ζημία από τις ακυρώσεις εκδηλώσεων αλλά και σχολικών εκδρομών εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, έχουν υποστεί οι ξενοδόχοι του νομού. Οι ίδιοι βιώνουν μία

πρωτοφανή κατάσταση αφού ήδη από την περασμένη εβδομάδα και λίγο πριν την έναρξη του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, εκδρομείς που επέλεξαν την Ημαθία για τις ολιγοήμερες διακοπές ακύρωσαν το ταξίδι τους, ενώ σοβαρότατο είναι και το πλήγμα λόγω της αναβολής δύο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων του δήμου Βέροιας που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο, με επισκέπτες που είχαν κλείσει δωμάτια και θα έφταναν στην πόλη από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στο veriotis.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Δημήτρης Μάντζιος μιλά για ακυρώσεις που φτάνουν το 25%, την ώρα που τώρα ξεκινά η περίοδος των σχολικών εκδρομών.«Από την ένταση του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας είχαμε πολλές ακυρώσεις που δεν καλύφθηκαν. Το δύσκολο για εμάς είναι ότι βρισκόμαστε σε περίοδο που αρχίζουν οι εκδρομές των σχολείων και μεγάλος αριθμός αυτών έχει ακυρωθεί. Είθισται την άνοιξη ο κόσμος να ταξιδεύει στην Ημαθία για να απολαύσει τη φύση και το βουνό, κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται τη φετινή περίοδο με μεγάλο κόστος για τους ξενοδόχους» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο κ. Μάντζιος.

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας και οι επιφυλάξεις των επιστημόνων για τους επόμενους τρεις μήνες, αλλάζει τα δεδομένα του τουρισμού στην Ημαθία και για τον μήνα Απρίλιο, όπου ήδη σημειώνονται ακυρώσεις στις διαμονές σε τουριστικές μονάδες του νομού.

Μειώθηκαν κατακόρυφα οι ημερήσιοι επισκέπτες

Μεγάλη είναι η πτώση που παρατηρείται και στις ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα και τη Βέροια. Ταξιδιώτες από κοντινούς νομούς επιλέγουν να μην ταξιδέψουν έστω και για λίγες ώρες κι ενώ οι ξενοδόχοι καλούνται να είναι ελαστικοί με τα τουριστικά πρακτορεία.

«Εξαιτίας του κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού υπάρχει γενικότερη οδηγία να είμαστε ελαστικοί με τα γραφεία που συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια. Επιστρέφουμε προκαταβολές την ώρα που δεν θα έχουμε οικονομικές απολαβές εξαιτίας των ακυρώσεων και των αναβολών» λέει στο veriotis.gr ο Δημήτρης Μάντζιος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται συνάντηση των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων της Ημαθίας με τον τομεάρχη τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία θα γίνει γενική αποτίμηση της ζημιάς. Οι ξενοδόχοι θα ζητήσουν στήριξη με τη λήψη μέτρων που θα αφορούν κυρίως σε φοροελαφρύνσεις και σε ρυθμίσεις δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ