Quantcast

http://picasion.com/

«Το πρόβλημα του ελληνικού λαού δεν ήταν ποτέ οι πρόσφυγες»

Του πρώην Βουλευτή Ημαθίας Κώστα Λαπαβίτσα
Απέναντι στα παραληρήματα του ακροδεξιού λόγου, δηλώνουμε εμφατικά: Το πρόβλημα του ελληνικού λαού δεν ήταν ποτέ οι πρόσφυγες! Δεν ήταν οι πρόσφυγες που προκάλεσαν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση! Δεν ήταν αυτοί που σε παγκόσμια κλίμακα -βεβαίως και στην Ελλάδα- οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεων στο κλείσιμο και εκατομμύρια εργαζομένων στην ανεργία! Δεν ήταν οι πρόσφυγες που υποχρέωσαν τα κράτη να ληστέψουν τους φορολογούμενους για να σώσουν τις τράπεζες, αυτά τα επιτελικά κέντρα του παγκόσμιου καπιταλισμού! Δεν ήταν οι πρόσφυγες, αλλά η αλαζονική και αδίστακτη ολιγαρχία του πλούτου, που όλα τα χρόνια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης συνέχιζε να αυξάνει τα κέρδη της σε βάρος του μεγαλύτερου μέρους των ανθρώπων του πλανήτη! Δεν ήταν οι πρόσφυγες αυτοί που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο σφαγείο των μνημονίων, στη μαζική ανεργία και φτώχεια! Δεν ήταν οι πρόσφυγες που οδήγησαν κατά χιλιάδες τα παιδιά του ελληνικού λαού στη μετανάστευση! Δεν είναι οι πρόσφυγες, τέλος, οι θύτες του παγκοσμίως κυρίαρχου καπιταλιστικού συστήματος, του θεμελιωμένου στην εκμετάλλευση των ανθρώπων του μόχθου, τον αχαλίνωτο ανταγωνισμό, την αποξένωση και τον πόλεμο.

Οι πρόσφυγες, όπως και οι μετανάστες, είναι -και αυτοί- θύματα αυτού του συστήματος! Ενός συστήματος ταξικού πολέμου των πλουσίων εναντίον των φτωχών! Επιπλέον είναι αυτοί που βιώνουν σε μέγιστο βαθμό τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για την ανθρωπότητα η ανεμπόδιστη λειτουργία του συστήματος αυτού. Είναι τα θύματα των επεμβάσεων και των πολέμων που διεξάγει η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική Δύση -οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση- προκειμένου να διατηρήσει και να διευρύνει την κυριαρχία της. Ας μην ξεχνάμε ότι οργανικό μέρος των ευρωατλαντικών οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών δομών είναι και η Ελλάδα. Στο πλαίσιο συμμετοχής της σε αυτές τις δομές η ελληνική ολιγαρχία προωθεί επιθετικά τα συμφέροντά της στη χώρα και διεθνώς. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που διεξάγουν οι μονοπωλιακοί κολοσσοί των ιμπεριαλιστικών κρατών εναντίον των παραγωγικών δυνάμεων των ασθενέστερων χωρών του πλανήτη, προκαλώντας αλλά και ανακυκλώνοντας την υπανάπτυξη και τη φτώχεια τους.

Ο ακροδεξιός όμως λόγος, οργανωμένα και συστηματικά, στην Ελλάδα και παντού, επιλέγει να ενοχοποιεί τους πρόσφυγες. Στρέφει την οργή τμημάτων της κοινωνίας εναντίον τους, αποστρέφοντας το βλέμμα από τους πραγματικούς ενόχους, τις δυνάμεις του πολέμου (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση), τις ολιγαρχίες του πλούτου και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Η ξενοφοβική στοχοποίηση των προσφύγων σπέρνει διχόνοια μεταξύ των λαών, υπονομεύει και καταστρέφει την κοινωνική αλληλεγγύη, το αρχέγονο όπλο των όπου γης κατατρεγμένων και καταπιεσμένων εναντίον των καταπιεστών και των εκμεταλλευτών τους.

Μπροστά στην επιδημία ξενοφοβίας και ρατσισμού, δηλώνουμε ότι δεν είναι εχθροί μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κι ότι δεν πολεμούμε εναντίον τους! Δεν πολεμούμε εναντίον των αδύναμων, των κατατρεγμένων και εξαθλιωμένων του κόσμου αυτού! Εχθροί μας είναι οι δυνάμεις του πολέμου, οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ολιγαρχία του πλούτου σε Ελλάδα και Τουρκία και οι πολιτικοί υπηρέτες της! Εχθροί μας είναι οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και πολεμοκάπηλοι, οι φασίστες και οι ρατσιστές, οι έμποροι του μισανθρωπισμού!

Απέναντι σε ένα σύστημα που συνθλίβει ολόκληρους λαούς, που κονιορτοποιεί τις ζωές τους και παράγει καθημερινά «περιττούς» ανθρώπους αγωνιζόμαστε για τη μαχητική αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους, για μια κοινωνία συντροφικότητας και ανθρωπιάς!

16 σχόλια:

  1. μαρξιστικά αφηγήματα και λαϊκισμός.
    τον να κατηγορείς τον καπιταλισμό σε πλαίσιο καπιταλιστικο είναι σαν το σχημα "ενας κρητης ειπε οτι ολοι οι κρητες λενε ψεματα".
    σε ένα κόσμο που ο κάνονας είναι ο πόλεμος, το νατο είναι δύναμη ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας ρε Κώστα.
    Ημαρτον. Φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε αντε απο εκει μας κανεις και μαθημα φτανει η καραμελα του προσφυγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το προβλημα δεν ειναι οι πρόσφυγες αλλα αυτοι που μισουν την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λεει σε τιποτα ψεμματα΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι οι άθεοι κομμουνιστές. Μιας ιδεολογίας που γεννήθηκε από τον εβραιοσιωνισμό, πρωτίστως για να ανατρέψει την ορθόδοξη τσαρική Ρωσία και κατόπιν να πολεμήσει οποιονδήποτε θεσμό του αστικού κράτους, όπως την οικογένεια, την θρησκεία, το έθνος.
    Γι'αυτό παρατηρούμε οι κομμουνιστές, όπως και ο κάθε Λαπαβίτσας, είναι κατά των παραπάνω και υπέρ των λαθρομεταναστών και σε οτιδήποτε προκαλεί την διάλυση του κοινωνικού ιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο ανέκδοτο του μήνα! Πάντως οι τελευταίοι τουλαχιστον πόλεμοι (Συρία Ιράκ κλπ) γίνονται από Χριστιανούς (Καθολικοί και Ορθόδοξοι)!

      Διαγραφή
    2. Πάντως η ΕΕ πρέπει να είναι γεμάτη κομμουνιστές! Όντως διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό μας. Ξυπνα Κώστα.......

      Διαγραφή
    3. Η ΕΕ Δεν είναι γεμάτη κομμουνιστές, αλλά εβραιοσιωνιστές. Ακόμα χειρότερα.

      Διαγραφή
  8. Κάθε μορφή εθισμού είναι κακή, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ναρκωτικά, αλκοόλ, μορφίνη ή ιδεολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολιγαρχία του πλούτου βλέπε βουλευτές και πολιτικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...οι καταθεσεις στην Αγγλια αυγατίζουν αδερφε???νους μπουρα αλλασο που λεν οι Βλαχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Stop making stupid people famous. Ποιος είναι αυτός; Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας το Σεπτέμβρη του 15 δεν ήταν; Βρε πώς τα λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στους 100 κομμουνιστές ένας εναι πραγματικός 59 είναι αφελείς και οι 40 είναι απατεώνες.... σας πήρε χαμπάρι ο λαός πια..... γιαυτο τραβάτε για Βόρεια Κορέα.... εκεί είναι το ιδανικό περιβάλλον για σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ