Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Με σοβαρότητα και όχι με ανεύθυνη δημαγωγία»

Θέση για το ζήτημα του κορωνοϊού παίρνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Η επιδημία του κορωνοϊού είναι μια μεγάλη πρόκληση και δεν μπορούμε να αφήσουμε χώρο σε αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις καθώς και στην έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πρωτίστως της υγείας, των συνανθρώπων μας. Ταυτόχρονα αυτή η επιδημία αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αξία των Κρατικών δομών της Δημόσιας περίθαλψης που θα σηκώσουν όλο το βάρος και αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των κρίσιμων κρίκων που παίζουν ρόλο στην αλυσίδα αντιμετώπισης αυτής της επιδημικής απειλής. Ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

1) Προκήρυξη 4000 μονίμων νέων θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

2) 1000 επαγγελματίες υγείας να ενισχύσουν τις ΜΕΘ.

3) Ανανέωση όλων των συμβάσεων του ΕΣΥ που λήγουν.

4) Έκτακτα κονδύλια της τάξεως των 150 εκ. ευρώ για τη μετατροπή μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων σε ειδικές μονάδες νοσηλείας, την αγορά εξοπλισμού των ΜΕΘ και τη στελέχωση αυτών.

5) Πρόβλεψη για την επίταξη μονάδων σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει με ευθύνη και σοβαρότητα και όχι με ανεύθυνη δημαγωγία, όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τα θέματα της Δημόσιας Υγείας και θα σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και στον ΕΟΔΥ.

Ειδικά σήμερα που οφείλουμε να διασφαλίσουμε αξιόπιστη επιστημονική ενημέρωση, επιδημιολογική εγρήγορση και πολύ καλό συντονισμό των υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη νέα διασυνοριακή απειλή από την επιδημία του κορωναϊού.

10 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ΝΔ, αλλά 4,5 χρόνια γιατί δεν τα κάνατε; Τι περιμένατε; Πόσοι γιατροί και νοσηλευτές φύγανε στο εξωτερικό επί των ημερών σας; Στα λόγια και στη θεωρία είστε αξεπέραστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ( ΥΓΕΙΑΣ -ΣΥΝΟΡΩΝ ) ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ, ΕΝΑ "ΜΗΠΩΣ", ΕΝΑ "ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για την υγεία των Ελλήνων, όταν φωνάζετε να ανοίξουν τα σύνορα και να μπουν ελεύθερα χιλιάδες λαθρομετανάστες τρίτων χωρών χωρίς ελέγχους ?
    Σταματήστε να μιλάτε, μόνο ζημιά και καταστροφή έχετε φέρει στην Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το θετικό είναι οτι οι ανακοινώσεις γίνονται ηλεκτρονικά διαφορετικά θα σπαταλούσαμε και χαρτί, που τόσο περιζήτητο είναι τούτες τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακούστε, ο ιός φοβάται τους μόνιμους. Διοριστε όσους μπορείτε να μην μας πιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την απόλυτη ευθύνη για την γέννηση των ακροδεξιών έχετε. Δεν μπορείτε να μιλάτε άλλο. Μαζευτειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κακομοίρη κάποιοι ανεγκέφαλοι σαν και σένα έφεραν την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. Ναι ψήφισα κορονοιο. Ασχετε.

      Διαγραφή
  7. ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευτυχώς που φύγατε, διότι αν μένατε με αυτή την κατάσταση, θα μας είχατε διανέμει τους λαθρομετανάστες σε κάθε σπίτι για να τους φιλοξενήσουμε, δίνοντάς μας και από ένα μπουκάλι ανιβακτηριακό για τον κορονοϊό.
    (και μεταξύ μας, δεν πρόκειται να ξανάρθετε, αφού υπογράψατε τις Πρέσπες...δεν σας χρειάζονται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ