Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Η κυβέρνηση να αποδεσμευτεί από τα ακροδεξιά βαρίδια στο μεταναστευτικό»

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο δυστυχώς αναδεικνύουν τα αποτελέσματα της αδιέξοδης πολιτικής της ΝΔ στο μεταναστευτικό. Αν και βρίσκεται στην κυβέρνηση εδώ και οκτώ μήνες, δε μπόρεσε ακόμα να δομήσει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική πολιτική ικανή να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα και τις επιπτώσεις που έχει τόσο στον Έβρο και τα νησιά, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Συνεχείς υπαναχωρήσεις, αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις εκθέτουν την χώρα, χάνοντας την αξιοπιστία της, ενώ παράλληλα δίνουν το έναυσμα για την εκδήλωση ακροδεξιών και φασιστικών πρακτικών από "υπερπατριώτες" που η ίδια ανέχεται. Ακόμα και ο νόμος τείνει να περάσει στα χέρια τους, με τη συγκρότηση ακόμα και ομάδων για το κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, διεκδικώντας να υποκαταστήσουν αστυνομία και στρατό και όλα αυτά με την ανοχή της κυβέρνησης. Η ευθύνη αυτή ανήκει αποκλειστικά στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας και σε κανέναν άλλο, συνδυασμένη με την απαίτηση για σημαντική ενίσχυση από δυνάμεις της Frontex. Τις ακραίες αυτές πρακτικές και αντιλήψεις συνεχίζει με κάθε τρόπο και ευκαιρία να "ενθαρρύνει" η κυβέρνηση με αναβίωση πρακτικών που έχουν πληγώσει την ιστορική μας μνήμη, όπως με την αναβίωση τόπων εξορίας για του πρόσφυγες. Και αναρωτιέται κανείς και μετά τι;

Είναι προφανές ότι η χώρα δέχεται υφίσταται μια μεγάλη πίεση από την Τουρκία με αιχμή το μεταναστευτικό, με εμπνευστή και ενορχηστρωτή τον Ερντογάν, συνέπεια της αδιέξοδης πολιτικής του στη Συρία. Και έφτασε σε ακραίες συμπεριφορές με εργαλείο ξεριζωμένους ανθρώπους να προσπαθεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους εκεί σκοπούς του, αλλά και τα γενικότερα σχέδια του για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Και αντί η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Συρία με τη διεκδίκηση της απομάκρυνσης των Τούρκων από εκεί, που είναι και η βασική αιτία της σημερινής κρίσης, αποδέχεται σιωπηρά την όλη κατάσταση. Και πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί αυτή η σιωπή, παρά ως η σιωπηρή νομιμοποίηση ενός στρατού κατοχής, όταν μάλιστα σε κάθε ευκαιρία στηλιτεύουμε και ορθά την αντίστοιχη πρακτική της Τουρκίας στην Κύπρο.

Και όχι μόνο αυτό. Δε διεκδικεί την μεταφορά προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ, επαφιόμενη στην καλή θέληση τους που από ότι φαίνεται δεν υπάρχει. Αδυνατεί να αναδείξει το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικό και αρκείται σε διμερείς και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα επαφές. Οφείλει να απαιτήσει τη σύγκλιση συνόδου κορυφής όπου θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την όλη στάση της και για το γεγονός της διάλυσης της συμφωνίας με υπαιτιότητα της. Να απαιτήσει τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων φιλοξενίας για την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Και βέβαια είναι αυτονόητο το κλείσιμο των συνόρων σε μια τέτοια κατάσταση για να τα διαφυλάξουμε. Αλλά και στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν, ως άλλοθι για την σκλήρυνση της δικής μας στάσης απέναντι στους πρόσφυγες. Η άρνηση της διευκόλυνσης τους σε μια σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζουν, απλά τους ωθεί σε ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση τους με ότι αρνητικό αυτή συνεπάγεται. Αντί να ακολουθήσουμε μια πολιτική ενσωμάτωσης τους, επιτείνουμε το προβλήματά τους, αρνούμενοι ακόμα και τα βασικά δικαιώματα τους που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες.

Επιτέλους ας αποδεσμευτεί η κυβέρνηση από τα ακροδεξιά βαρίδια που την εγκλωβίζουν σε αδιέξοδες πολιτικές, που αν και ικανοποιούν ένα στείρο εθνικισμό στο σήμερα, θα τις πληρώσουμε πολύ ακριβά αύριο. Ας ζητήσει τη συνεργασία και των άλλων κομμάτων με τη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών κομμάτων και εκεί ο καθένας θα αναλάβει το βάρος και την ευθύνη που του αναλογεί»

33 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.
    ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος κατάφερε να το διαβάσει όλο,έχει πολύ ελεύθερο χρονο. Χαμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η επανάληψη του ακροδεξιου αφηγήματος, μοιάζει σαν αυτη του ρετιρέ στο mega. μιλήστε μας για το αλλο άκρο και την νεολαια σας που υποστηρίζει παράξενα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σα δε ντρέπεστε !! Αν σας αρέσει τόσο το Ισλάμ να πάτε εσείς να ζήσετε εκεί μαζί τους. Να απαλλαγούμε και οι υπόλοιποι από εσάς, μας έχετε ζαλίσει πια, γραφικοί μισέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσάς αν σας αρέσουν τόσο τα φασιστικά καθεστώτα τύπου Ουγγαρίας να πάτε να ζήσετε εκεί. Δεν θα πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι την "κανονικότητα" των άσχετων επικίνδυνων γραφικών ηλίθιων που μας μπήξατε. Φτάνει !

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ "ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ". ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΡΜΠΑΝ. 1-0. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΤΑΒΛΙ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
  5. Ωραίο το παραμυθάκι με τον φασισμό. Πούλησε αρκετά τόσα χρόνια με εσάς στην εξουσία. Αφού το υιοθέτησε και ο Ερντογάν και μιλάει για συνθήκες Άουσβιτς στην Ελλάδα. Συνεχίστε έτσι να απαξιωνεστε στα μάτια του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσείς και η κυβέρνηση σας συνεχίστε έτσι μπας και φύγετε μια ώρα αρχητερα. Ωραίο το σόου στα σύνορα ωραίο το σανό από τα φιλαράκια του Ερντογάν που θέλουν συνεκμετάλλευση αλλά άρχισε να φαίνεται ότι δεν διεκδικεί τίποτα σε διεθνές επίπεδο.

      Να τελειώσει το τσίρκο τώρα και να πάμε σε εκλογές και γρήγορα.

      Διαγραφή
  6. Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός να αποδεσμευτεί από τα ακροαριστερά ανθελληνικά σκουπίδια και να τα απελάσει μαζί με τους ισλαμιστές τους. Σε ένα πράγμα θα είναι μόνο χρήσιμοι οι συριζαίοι, να γίνουν πειραματόζωα για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ειδάλλως στα τσακίδια μακρυά απο την Ελλάδα τα πρακτοράκια των Μογγόλων. Τους σιχαθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση σας που θα πάψει να είναι σύντομα γιατί θα καταρρεύσει υπό το βάρος των αποτυχιών της θα σας ακολουθήσει όταν οι πολίτες σας ξαποστειλουμε όλους σας σε καμία Ουγγαρία η Ρωσία που είναι το φυσικό σας περιβάλλον. Η στην Τουρκία του φίλου σας (κυρίως της οικογένειας Μητσοτάκη) Ερντογάν να τα πείτε για τις συνεκμετάλλευσεις στο Αιγαίο - ξέρετε εσείς.

      Περαστικά και τα λέμε στην κάλπη και σύντομα. Σας έχουμε σιχαθεί και εσάς και το τσίρκο που μας μπήξατε !

      Διαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΡΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΣΑΣ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε φτάσει στα όρια μας αλλά με το ακροδεξιό τσίρκο αχρήστων ηλίθιων που μας μπήξατε. Φτάνει - επειδή τρώτε εσείς σανό δεν είμαστε όλοι γκαβοι.

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΑΝΟ? ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΡΙΞΑΤΕ 4.5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΒΑΤΑ.

      Διαγραφή
  8. 90% συνιστούν Μητσοτάκη, Αντε γειά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος το είπε αυτό δημοσκοπηση του ΣΚΑΙ ; Χαχαχαχαχα. Τέλειο. Περαστικά. Θα περάσει.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ "ΧΑΧΑ" ΦΡΑΠΠΕΔΙΑΡΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΥΓΟΦΥΛΛΑΔΑ ΣΟΥ ΤΩΝ 500 ΦΥΛΛΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΞ ΜΠΑΝΝΥ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΡΙΖΟΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ.

      Διαγραφή
    3. Της Αυγής τι λέει; 3% ΣΥΡΙΖΑ; Τόσοι είναι οι ανθέλληνες στην Ελλάδα. Αντε αδειάστε μας τη γωνιά. Έχει Πακιστάν να πάτε, όχι λαθραία όμως,αν θέλετε να ζήσετε. Αντε γειά ξανά.

      Διαγραφή
    4. Χαχανούλη τη μέτρηση την έκανε η OPINION για πολύ μεγάλη εφημερίδα.

      Διαγραφή
  9. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΠΞΑ
    ΠΞΑ
    ΠΞΑ

    ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
    ΕΞΩ ΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχετε επαφή με την κοινωνία; Αναρωτιέμαι πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όση έχετε εσείς που βλέπετε ΣΚΑΙ τρώτε το εθνικιστικό σανό που σας σερβίρει το ακροδεξιό τσίρκο ηλίθιων και πίστευε ότι είστε η "πλειοψηφία" λες και οι πολίτες τρώνε σανό όπως εσείς και δεν βλέπουν πως τα έχετε κάνει.

      Διαγραφή
    2. Είπε ο σταλινικός που έκλεινε κανάλια όπως το MEGA CHANNEL και ήλεγχε την ενημέρωση με την εμετική συριζοερτ.

      Διαγραφή
  11. Τα τρολ της ΝΔ εν πληρεί εξαρτήσει και πάλι με τα γνωστά εθνικιστικά ουγκα μπουγκα σχόλια. Δυστυχώς η λογική και η συνεση δεν πουλάνε - προτιμούν ακροδεξιές τσιριδες Μπογδάνου και Άδωνη και ας μην υπάρχει καμία ουσία από κάτω. Μπαχαλο το τελευταίο 7μηνο στο προσφυγικό, καμία διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ανακατανομη και κυρώσεις στην Τουρκία (να ναι καλά ο Παπαδημούλης που έθεσε το ζήτημα στο ευρωκοινοβούλιο) αλλά δόξα τω θεώ από σόου στα σύνορα άλλο τίποτα. Όλα για εσωτερική κατανάλωση. Καλά για την ανετοιμοτητα αντιμετώπισης του κορονοιου άστο...Αυτοί που μας λέγανε ότι έχουμε πλεόνασμα γιατρών και νοσηλευτών τώρα παρακαλάνε για προσωπικό.

    Η κατάσταση θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική από τη μια με τους άχρηστους να πουλάνε σανό και από την άλλη με το σανοφαγο κοινό τους να ταιριάζει υστερικά με τον άρτον και θεαματα που τους πουλάνε.

    Να τελειώσει όλο αυτό το τσίρκο και να πάμε σε εκλογές. Φτάνει τόση "κανονικότητα επιτελικού κράτους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ !!!
      ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ " ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ- ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ;;;; ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ;;;ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ;;;
      ΡΕ ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

      Διαγραφή
    2. Τζου-μα-κας. Τζου-μα-κας. Τζου-μα-κας!

      Διαγραφή
  12. Ότι ένα ποσοστό ήταν πάντα "καρναβάλια " το ξέραμε. Οι υπόλοιποι πρώην Πασοκοι που αποδέχονται να είναι σε ένα κόμμα με τέτοιες απόψεις μόνο και μόνο για να έχουν μια κομματική "στεγη" είναι αξιολύπητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι της Ημαθιας αλλα και γενικα ο Συριζα στο θεμα αυτο να κλεισει το θεμα και να μη μιλαει. να βαλει πλατη εαν θελει, εαν δεν θελει ας αφησει τους αλλους να κανουν οτι κανουν. και εαν εμφανιστηκαν και καποιες προτασεις λιγο πιο δραστικές και μη συνηθισμένες μεχρι σημερα δεν πειραζει! ετσι κι αλλιως ζουμε στιγμες. πρωτόγνωρες και εξω απο καθε λογικη.
    μαλλον μιλαει το 1,74% του παλιου Συριζα- Συνασπισμου κτλ που ηταν και ειναι κατα των συνορων και του εθνους κρατους! οι απατριδες και οι διεθνιστουληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Exo i aristwra tis plakas.numera.wromisate tin elada me sawura ke theletek aristera.apowrasmata tis sinxronis koinonias iste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συριζαίε, εσύ που σχολιάζεις, πήγαινε στην Αγγλία να διαμαρτυρηθείς υπερ της τουρκιας και κατά της Ελλάδας με τον αδερφο του Τζανακοπουλου και μετά ελάτε και Οι δυο να μας πείτε φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιλησαν οι σταλινοφασίστες για φασισμό. 4.5 χρόνια έσπειραν το μίσος μέσα στον πληθυσμό και αγγάλιαζαν κάθε εχθρό της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένας συριζαιος έμεινε, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος. Αυτός γράφει αυτός ακόμα βλέπει φασισμούς και βλακειες. Θα διαμαρτυρηθεις ρε για τον κορονοιο που σπέρνει φόβο; Ε; Τώρα τη θέλεις την αστυνομοκρατια να κλείσει τα πάντα ε; Φοβάσαι τώρα μη πεθάνεις ε; αλλά όχι, τώρα θέλω να μπουν όλοι οι λαθρο και να αυξηθούν τα κρούσματα και να μη ξέρουμε τι να τους κάνουμε. να δούμε θα φταίει το κράτος; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ