Quantcast

http://picasion.com/

Πόλη «φάντασμα» η Βέροια - Κλειστά ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες!

Ποιος να το πίστευε, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ξέσπασε ο κορωνοϊός σε μια επαρχιακή πόλη της Κίνας (Ουχάν), πως αυτό θα προκαλούσε παγκόσμιο «σοκ» και θα επηρέαζε ακόμα και την καθημερινότητά μας εδώ στη Βέροια. Παρασκευή βράδυ και η πρωτεύουσα της Ημαθίας θυμίζει... πόλη «φάντασμα».
Σχεδόν το σύνολο των μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια) είναι κλειστά και ο κόσμος που κυκλοφορεί στους δρόμους είναι ελάχιστος. Η κυκλοφορία των οχημάτων είναι περιορισμένη, ενώ ο πεζόδρομος της Έλλης, εκεί που χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης μοιάζει έρημο τοπίο. Παραμένουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα take away, οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μαγαζιά που εξυπηρετούσαν με take away, με delivery αλλά και με τραπεζοκαθίσματα, απέσυραν τα τραπεζοκαθίσματα, τόσο από τον εσωτερικό όσο και από τον εξωτερικό τους χώρο και πλέον, μέχρι και την άρση της απαγόρευσης, θα εξυπηρετούν μόνο περαστικούς και μέσω της υπηρεσίας delivery. O veriotis.gr βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και σας παρουσιάζει το φωτορεπορτάζ του:



















12 σχόλια:

  1. O XRHSTOS MAS PHGENH PROS TON GOLGOTHA KAI EMOIS ,OPOS KATHE XRONO TA SPAME STA KLAMP MPARAKIA KTL ,,ERXONTE PIO TROMAKTIKES KATASTASEIS ,,,THELH POLH PROSEUXH STHN PANAGIA MAS ,STOUS AGIOUS MAS ,,,OSPOTE THA MAS ANEXOTANE PIA OSPOTE ??????? KAI EUTIXOS EXOUME MONASTIRIA EKLISIES KAI AGIO OROS ,ALIOS TH AMAS EIXE ZBISH ORISTHKA,,,EPITELOUS KSIPNHSTE EEE,,,,SYGNOMH KALLO YPOLIPO SARAKOSTHS ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ.
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.
    ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ;;;
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΤΟ ;;;
    ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1720 Πανούκλα,1820 Χολέρα,1920 Ισπανική γρίπη,2020 κοροναιος τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας ότι το 1720 κατασκεύασε η νέα τάξη πραγμάτων την πανούκλα... Και θα πηδηχτω από το παράθυρο....
      ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΗΜΊΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Για να το λες ετσι θα ειναι.

      Διαγραφή
  4. Αν ακούσετε για ενεργοποίηση ANTARES,
    Θα προβληματιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα δύσκολα άρχισαν!
    ο ΘΕΟΣ βοηθός και καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τις τράπεζες, τα ΚΕΠ, τους Δήμους που συναλλασσεται ένα σωρό κόσμος τι θα γίνει; Θα παραμείνουν ανοιχτά; Υπάρχει πρόβλεψη για δύσκολο σενάριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις πλατείες , (αστικά, ρολόι κλπ) συνωστίζονται κανονικά στα παγκάκια και όπου βρουν κάθονται πολλοί μαζί. Τι τήρηση αποφυγής συναθροίσεων είναι αυτή? Τους πειραξαν τα μαγαζιά που ούτως ή άλλως είχαν μόνο ένα δύο τραπέζια , στα οποία κάθονταν μάλιστα ο ένας απέναντι από τον άλλο , και αφήνουν όποιον γουστάρει να κάθεται σε παρέες των 4-5 ατόμων στα παγκάκια , ο ένας δίπλα στον άλλον. Απολύμανση στις πλατείες δεν κάνουν. Στο τέλος θα τρέχουμε αλλά θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η υπερβολική πειθαρχία στα μέτρα κατά του ιού , μου θυμίζει λίγο την υπερβολική πειθαρχία στα μέτρα και την λογική του μνημονίου και των μνημονίων πολιτικών. Υπήρχαν δύο κατηγορίες πολιτών :
    η πρώτη έλεγε να τηρήσουμε τα πάντα κατα γράμμα κι ας είναι υπερβολικά , ώστε να βγούμε από την κρίση γρήγορα. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος !
    Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή που λέγανε ότι καταπατώντας τα δικαιώματα τους και δεν φταίνε αυτοί για την κρίση και ότι πρέπει να μην πέσουμε θύματα της τρομολαγνειας και της τρομοκρατίας. Κατηγορούσαν τους άλλους για δειλία και ότι έχει καταστραφεί η ζωή τους χωρίς να φταίνε. Δεν τα φάγανε μαζί άλλωστε.
    Τελικά στο τέλος , μετά από 5 χρόνια και ένα διχαστικό δημοψήφισμα και πολλές εκλογές και πολλά δις χαμένα , όλοι αποδέχτηκαν να τηρήσουν το μνημόνιο. (Χωρίς απαραίτητα να αποδεχτεί κανένας ότι έκανε λάθος! ). Στην πράξη , για να καταλήξω, αυτοί που έχασαν τα περισσότερα, ενώ εξ αρχής ήταν πειθαρχημένοι ήταν μάλλον οι μη μνημονιακοι.
    Έχω την εντύπωση ότι το έργο θα το δούμε ξανά να παίζεται όχι ως παρωδία αλλά ως τραγωδία τώρα πια! Αυτοί που τηρούν απαρέγκλιτα τα προτεινόμενα μέτρα , πιθανότατα δεν θα νοσήσουν άμεσα αλλά θα νοσήσουν αργότερα. Τι σημαίνει αυτό? : Αυτοί που είναι χαβαλεδες , παίρνουν χαλαρά τώρα , θα αρρωστήσουν πρώτοι και θα αποκτήσουν αντισώματα. Οι πιο ευπαθείς στις οικογένειές τους , θα αρρωστήσουν κι αυτοί , αλλά θα βρίσκουν κρεβάτια στις ΜΕΘ, γιατί ακόμη υπάρχουν. Όταν θα αρρωστήσουν κι οι υπόλοιποι (οι πιο πειθαρχημένοι) , οι ίδιοι μπορεί να μην πάθουν κάτι σοβαρό , αλλά οι πιο ευπαθείς του περιβάλλοντός τους , δεν θα βρίσκουν πια κρεβάτι σε ΜΕΘ, που θα έχουν πια τιγκαρει!
    Τροφή για σκέψη.
    Ζούμε στην χώρα που ο χαβαλες περνάει πάντα καλύτερα και στο τέλος τέλος έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και αναπαραγωγης?!?!?!😎🤪🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να κολλήσουμε ταμπέλες, γιατί να θεωρήσουμε ότι αυτές που έβαλες είναι οι σωστές; Μήπως αυτός που δυσπιστεί στους κυβερνώντες και τους «ειδήμονες», με δεδομένο το βεβαρυμένο παρελθόν ότι τα έχουν κάνει μαντάρα και έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, είναι πιο γνωστικός, πιο συνετός και όχι χαβαλές; Το "rules are made to be broken" το λένε οι χαβαλέδες ή οι έξυπνοι;

      Και γιατί να πούμε πειθαρχημένο όποιον δεν σκέφτεται, αλλά χάφτει ό,τι του π(λ)ασσάρουν σαν να είναι θέσφατο;

      Αν το δούμε έτσι, είναι φυσικό και επόμενο να επιβιώνουν και να αναπαράγονται οι γνωστικοί, ενώ η αγέλη, που δεν έχει κρίση, καθοδηγείται στον γκρεμό με... πειθαρχία!

      Διαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ......Η ΒΕΡΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΙΝΓΚΑ.....ΑΝΤΕ ΠΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ......!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ