Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η στενή σχέση του Πετσάλνικου με τη Βέροια - Το Δικαστικό Μέγαρο και το Συμβούλιο Εφήβων

Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος της χώρας μετά την είδηση του θανάτου του Φίλιππου Πετσάλνικου. Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, μετά από άνιση μάχη με την λευχαιμία έχασε την ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα του πρόσωπα. Υπήρξε από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
και πολιτευόταν για πολλά χρόνια στο νομό Καστοριάς. Με τη Βέροια είχε πολύ στενές σχέσεις, καθώς την επισκεπτόταν συχνά και είχε πολλούς φίλους που τον αγαπούσαν. Για τελευταία φορά στην Ημαθία, ήρθε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, όταν και προέδρευσε στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων της Βέροιας. Οι 41 μαθητές της Β' τάξης από τα 10 Λύκεια του δήμου, κάθισαν στα δημοτικά έδρανα και πραγματοποίησαν τρίλεπτες τοποθετήσεις. Τα θέματα που είχαν θέσει ήταν χωρισμένα σε 7 θεματικές ενότητες που ήταν, προβλήματα της πόλης - περιβαλλοντικά θέματα, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, εκπαίδευση, κοινωνικά προβλήματα - θέματα και ενέργεια.
Στο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Εφήβων ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που ήταν καλεσμένος ως πρώτος πρόεδρος της συνεδρίασης. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού και Ποιότητας Ζωής Θεόφιλος Κορωνάς, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, δημοτικός σύμβουλος και εμπνευστής της ιδέας Νίκος Μαυροκεφαλίδης και η Δ/ντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου.

Μάλιστα, ο αείμνηστος πολιτικός είχε χαρακτηρίσει την διαδικασία πρωτοποριακή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε θελήσει να ανταποδώσει τη φιλοξενία, δίνοντας την ευκαιρία σε 7 μαθητές της Βέροιας να κατέβουν τον Ιούλιο στην Αθήνα και να παρακολουθήσουν ως παρατηρητές και με όλα τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας καλυμμένα, τη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων, στην οποία συμμετείχαν και 4 μαθητές από τα Λύκεια της πόλης. Η επιλογή είχε γίνει με κλήρωση, για λόγους ισονομίας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο ρόλος του στην κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας ήταν καθοριστικός. Ήταν εκείνος που επί των ημερών του στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (2002 - 2004) ξεκίνησε, σχεδίασε και ολοκλήρωσε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το εν λόγω έργο, το οποίο κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί πλέον «στολίδι» στην είσοδο της πόλης μας. 

Του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα... αντίο από το σύνολο της κοινωνίας της Βέροιας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ