Quantcast

http://picasion.com/

Ρίζος: «Δεν κολλάμε τον ιό, αν αγγίξουμε κάποιον»

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κώστας Ρίζος ενημερώνει πως ο Κορωνοϊος δεν μεταδίδεται με την χειραψία ή με το άγγιγμα. Ο γνωστός γιατρός στέλνει σαφές μήνυμα πως ο ιός μεταδίδεται σε περίπτωση που κάποιος βήξει ή φτερνιστεί κοντά μας, γιατί απλούστατα προσβάλλει το αναπνευστικό. Ξεκαθαρίζει με ρητό τρόπο πως δεν είναι νόσος του δέρματος και ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ορισμένα βίντεο που παραπλανούν τους πολίτες. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Βέροιας: 

«Προσοχή! Ο ιός μεταδίδεται με τις εκκρίσεις! Θα πρέπει να προσβάλλει βλεννογόνους. Μάτια, στόμα, μύτη! Δεν βάζουμε τα χέρια στο στόμα και στη μύτη και ακουμπάμε αντικείμενα ή το αντίθετο! Δεν τρίβουμε τα μάτια μας. Δεν κολλάμε αν αγγίξουμε κάποιον που έχει τον ιό. Κινδυνεύουμε αν βήξει ή φταρνιστεί κοντά μας. Δεν είναι νόσος του δέρματος. Το αναπνευστικό προσβάλλει. Κυκλοφορούν βίντεο που παραπληροφορούν»!

13 σχόλια:

  1. Δεν κανω χειραψίες, ακολουθώ τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να μην διασπαρεί ο ιος. Λειτουργώ προληπτικά.Ας σκησει τα πτυχια του καλύτερα ο εν λογω και μακρυά από χειραψειάκηδες όπως οι διάφοροι πολιτικοί που η χειραψία είναι το μεροκαματό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και με την αναπνοή σε απόσταση λιγότερο του ενός μέτρου μια χαρά κολλάς. Ειδικά στα γυμναστήρια που λαχανιάζουν ή σε μπαρ που χορεύουν ο ιός εξαπλώνεται σε πολλά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αποφυγή της χειραψίας δεν είναι για να μην προσβάλει ο ιός το δέρμα, αλλά για να μη μεταδοθεί από το χέρι στο πρόσωπο (π.χ. αν τρίψω το μάτι μου ή αγγίξω τη μύτη μου ή τα χείλια μου). Επειδή οι κινήσεις των χεριών προς το πρόσωπο είναι τις περισσότερες φορές μηχανικές, καλό θα είναι να αποφεύγουμε όχι μόνο αυτούς που φτερνίζονται ή βήχουν αλλά και τις χειραψίες. Κύριε Ρίζο, δε νομίζω ότι καθησυχάζετε κανέναν με την ανάρτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω το γυρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εύκολο να προσβάλλεις ανώνυμα. Αν έχεις σώσει τις μισές ζωές απ αυτές που έσωσε ο άνθρωπος αυτός έλα και πες μου μπορώ να λέω ότι θέλω! -με εκτίμηση (καμία) ο γιος του!

      Διαγραφή
  6. ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΡΗΤΑ Ο ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς, με λύπη μου διαπιστώνω ότι πολλοί από τους Ανώνυμους δεν γνωρίζουν και Ελληνικά! Γι αυτό φοβάμαι ότι αυτοί οι φίλοι μπορούν να παραπλανηθούν. Αναλύω καθαρά την προϋπόθεση απολύμανσης μετά τη χειραψία ή το χάδι. Μην πανικοβάλλεστε γιατί βγάζετε λάθος συμπεράσματα.Καλή απολύμανση! Προϋπόθεση για να νοσήσουμε είναι να πάει ο ιός σε βλεννογόνους! Α! και αντί να κάνουμε πικρόχολα σχόλια, ίσως είναι πιο αξιοπρεπές να το συζητούμε επώνυμα! Ξέρετε πως θα με βρείτε! ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά εσεις δεν κατααλβαινετε τιποτα.Ειπε πως μεταδιδεται με σταγονιδια αλλά και εξ'επαφης.Αν ομως τα χερια πλυθουν και καθαριστουν(τότε δεν υπαρχει φοβος).Λογικο.Αυτο ειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την επιστημονική του άποψη λέει ο άνθρωπος όποιος θέλει ας διαφωνήσει με ευπρέπεια γιατί κάποιοι κάνουν ειρωνικά σχόλια Αυτό που με φοβίζει είναι το τέρας που κουβαλάμε μέσα μας παιχνίδι η γρίπη που κάποτε θα περάσει ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ