Τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή λόγω Κορωνοϊου - Απαραίτητη η λήψη οικονομικών και άλλων μέτρων

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ο Πρωτογενής τομέας, η αγροτική παραγωγή, είναι το φάρμακο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όταν ο φόβος της οικονομικής ύφεσης ελλοχεύει λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Η Ελληνική κυβέρνηση πράττοντας σωστά, λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων πρόληψης για τους έλληνες πολίτες όσον αφορά τον Κορωνοϊό, θα πρέπει να λάβει υπόψη της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση ο έλληνας αγρότης καθώς μετά το κλείσιμο των συνόρων και τις προβλέψεις για παγκόσμια οικονομική ύφεση, δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει η αγροτική παραγωγή.

Δυσκολίες στις συναλλαγές λόγω του ότι υπολειτουργούν οι υπηρεσίες (ΟΣΔΕ, Ασφαλιστική ενημερότητα, δάνεια κ.α.), τα όποια προβλήματα προκύψουν στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι δυσκολίες που θα προκύψουν από το κλείσιμο των συνόρων και έχουν να κάνουν με την έλλειψη εργατών γης, καθώς στη δενδροκαλλιέργεια απαιτείται μεγάλος αριθμός εργατικών χεριών και το μεγαλύτερο ποσοστό εργατών προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία με ότι συνεπάγεται αυτό και τέλος η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα, οδηγούν τους αγρότες σε αδιέξοδο.

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η λήψη οικονομικών και άλλων μέτρων από την κυβέρνηση.

Άξιον αναφοράς το οποίο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, και εκφράζοντας την λύπη μας, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στον αγροτικό κόσμο και την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, την απαξίωση και τον αποκλεισμό αγροτικών συλλόγων (Δεν ενημερωθήκαμε) από τη διαδικασία σύστασης της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων.

Αναμένουμε άμεσα, τις απαραίτητες ενέργειες του ΥΠΑΑΤ έστω και ετεροχρονισμένα».

1 σχόλιο:

  1. Kαλά τα λέτε!! Αλλα να ξέρετε σε τετοιες καταστάσεις ''πολέμου'' το εμποριο ανθει και οι πωλήσεις αυξάνονται ( βλέπε υπερκαταναλωτισμός στα σουπερμαρκετ κλπ)...οπότε σταματήστε να κλαίγεστε (έχετε και εσεις δίκιο) και να προεξοφλείτε καταστροφές και απλά κάντε σωστές επιλογές και κινήσεις...Τα εξτρά πακέτα ( οταν βγουν) θα πάνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Υγεία γιατί χωρίς ροδάκινα μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς νοσοκομεία όμως πλήρως καταρτισμένα , θα μετράμε απλά νεκρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ