Quantcast

http://picasion.com/

Πρόβλημα στην αναπνοή: Με ποιες παθήσεις συνδέεται

Αν δυσκολεύεστε να πάρετε βαθιά αναπνοή και νιώθετε δύσπνοια ή ότι σας λείπει οξυγόνο, ακόμη και όταν κάνετε απλές δραστηριότητες, δεν πρέπει να το αμελήσετε. Τα προβλήματα στην αναπνοή χρήζουν διερεύνησης, καθώς είναι πιθανό να κινδυνεύετε από παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων και των νεφρών. Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν σε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να οφείλεται η δύσπνοια και τα προβλήματα της αναπνοής:

Καρδιακή νόσος: Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, αδυνατεί να στείλει αρκετό αίμα στους πνεύμονες. Οι ασθενείς έχουν μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή, μερικές φορές ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Οι πνεύμονες μπορεί να λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αν η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα σε αυτούς. Οι ασθενείς με προβλήματα καρδιακής βαλβίδας μπορεί επίσης να αισθάνονται ότι τους «λείπουν ανάσες». Η στένωση ή η διαρροή στις βαλβίδες εμποδίζει το αίμα να κυκλοφορεί αποτελεσματικά.

Πνευμονική νόσος: Παραδείγματα τέτοιας νόσου είναι η χρόνια αποφρακτική νόσος των αεραγωγών, το εμφύσημα και η πνευμονική ίνωση. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη και αν η καρδιά εξακολουθεί να λειτουργεί καλά, οι πνεύμονες έχουν πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα στον οργανισμό σας δεν οξυγονώνεται σωστά. Είναι έτσι πιθανό να πάσχετε από άσθμα, ή και να έχετε όγκους στους πνεύμονες που εμποδίζουν τους βασικούς αεραγωγούς.

Πνευμονική εμβολή: Προκαλείται από ένα μεγάλο θρόμβο από κάποιο άλλο σημείο στο σώμα, ο οποίος μετακινήθηκε στους πνεύμονες και πλέον μπλοκάρει κάποια κεντρική πνευμονική αρτηρία. Αυτό προκαλεί ξαφνική δύσπνοια και αποτελεί επείγον ιατρικό περιστατικό.

Νεφρική νόσος: Μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών γύρω τους πνεύμονες, γεγονός που προκαλεί δύσπνοια στο άτομο, αφού ο πνεύμονας δεν κινείται ελεύθερα, αλλά περιορίζεται από τα υπερβολικά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ