Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προσοχή: Ξαναχτύπησαν απατεώνες διά τηλεφώνου στη Βέροια!

Χρησιμοποιούν το όνομα Αντιδημάρχου
Ξαναχτύπησαν τις τελευταίες ημέρες οι ίδιοι απατεώνες, που πριν από λίγο καιρό, χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού Βεροιώτη Ιατρού, επιχειρούσαν να αποσπάσουν χρήματα από εμπορικά καταστήματα, με θύματα πολλούς ανυποψίαστους
εμπόρους της περιοχής μας. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Αντιδημάρχου Οικονομικών της Βέροιας, Στέλιου Ασλάνογλου. 

Ο τρόπος δράσης τους; 

Καλούν σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και κάνουν παραγγελίες μεγάλης αξίας, χρησιμοποιώντας το όνομα του θύματος, στην περίπτωση αυτή του κ. Ασλάνογλου. Αφού δώσουν την παραγγελία, στέλνουν στον έμπορο μέσω fax ή email ένα πλαστό εξτρέ από την τράπεζα, στο οποίο δείχνει ότι έγινε κατάθεση ποσού, μεγαλύτερο όμως από το συμφωνηθέν. Στη συνέχεια καλούν εκ νέου τον έμπορο, τον ενημερώνουν ότι έγινε κατά λάθος κατάθεση επιπλέον ποσού και του ζητούν να τους επιστρέψει τη διαφορά. Οι έμποροι προχωρούν στην επιστροφή του ποσού ανυποψίαστοι, καθώς το όνομα που χρησιμοποιούν κάθε φορά οι επιτήδειοι δεν τους αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. 

Η απάτη, όπως και την προηγούμενη φορά, αποκαλύπτεται, όταν η παραγγελία φτάνει τελικώς στον ανυποψίαστο παραλήπτη και τότε μόνο έκπληκτοι ανακαλύπτουν, τόσο ο ίδιος όσο και οι έμποροι, την απάτη.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έγινε στο veriotis.gr, οι απατεώνες αυτή τη φορά κάλεσαν και σε βενζινάδικο της πόλης εκ μέρους του αντιδημάρχου και προχώρησαν σε κάποια παραγγελία μεγάλης αξίας.

Ανακοίνωση Αντιδημάρχου

Ανακοίνωση σχετικά με την απάτη εις βάρος του ονόματός του και εμπόρων της Βέροιας, εξέδωσε πριν από λίγο και ο ίδιος το Αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση, ούτε ο ίδιος ούτε ο δήμος Βέροιας με το συμβάν. 

«Σας ενημερώνω ότι χρησιμοποιείται το ονοματεπώνυμό και η ιδιότητά μου από άγνωστους απατεώνες, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από συμπολίτες μας. Ουδεμία σχέση έχω, ούτε και ο Δήμος Βέροιας. ΚΑΛΩ τους συμπολίτες μου να μην είναι εύπιστοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ