Quantcast

http://picasion.com/

Όπου φύγει-φύγει οι Βεροιώτες: Καραντίνα σε χωριά και εξοχικά!

Καραντίνα στα... χωριά και στα εξοχικά τους φαίνεται πως επιλέγουν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι πήραν την απόφαση να φύγουν από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, λόγω των απαγορεύσεων του κορωνοϊού. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμη
περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός πως έχουν κλείσει τα πάντα (παραμένουν ανοιχτά μόνο βενζινάδικα, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ), οι περισσότεροι συνταξιούχοι, αλλά και επιχειρηματίες που τα μαγαζιά τους είναι κλειστά, «φουλάρουν» και πηγαίνουν, είτε στα εξοχικά τους, είτε στα χωριά τους. Ο κόσμος θέλει να βγει, να κάνει βόλτες και επειδή δεν μπορεί, προτιμάει να πάει στα σπίτια του στο χωριό, τα οποία έχουν αυλές και κήπους. Ο καλός καιρός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους. Η κίνηση αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς όλα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

Για... μπάρμπεκιου σε Κουμαριά, Σέλι, Ξηρολίβαδο, Τριπόταμο, Γεωργιανούς, Φυτειά και Πιέρια Όρη

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο και στην Ημαθία. Χιλιάδες πολίτες εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, έσπευσαν στα εξοχικά τους για να περάσουν... ξέγνοιαστες στιγμές, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν επέστρεψαν. Δεκάδες φωτογραφίες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολίτες να κάνουν μπάρμπεκιου στο Βέρμιο ή στα Πιέρια Όρη, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και αγνοώντας τις οδηγίες της Πολιτείας.


Πάμε θάλασσα;

Ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να την... κάνουν για τα παραθαλάσσια εξοχικά τους σε Κατερίνη και Χαλκιδική. Η αυστηρή απομόνωση εντός της οικείας, αποτέλεσε για αυτούς ορόσημο στην τελική τους απόφαση να... βάλουν πλώρη στις καλοκαιρινές οικείες που έχουν στους όμορους νομούς. Τι κι αν βρισκόμαστε ακόμα μέσα Μαρτίου και το κρύο είναι λιγάκι τσουχτερό, επέλεξαν να περάσουν την καραντίνα τους στους αγαπημένους τους προορισμούς, όπου διαθέτει φυσικό τοπίο και αρκετούς προαύλιους χώρους.

Οι πειθαρχημένοι έμειναν Βέροια

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η πλειοψηφία του κόσμου πειθάρχησε στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και παρέμειναν στα σπίτια τους. Το κλείσιμο των καταστημάτων και η αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων αναμένεται να αυξήσει το κύμα εγκλεισμού, αλλά και στην έξοδο των πολιτών προς τα εξοχικά τους, προκειμένου να αποφύγουν την πολυκοσμία. Προφανώς και είναι καλύτερα να είναι κάποιος στο χωριό του, όπου είναι πιο αραιοκατοικημένα. Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην περίπτωση που ο πολίτης είναι φορέας του κορωνοϊού, χωρίς να το ξέρει. Στην περίπτωση αυτή μεταφέρει τον ίο σε μια ακόμη περιοχή. 

Αίτημα Βενζινοπωλών

Οι ιδιοκτήτες των βενζινάδικων τονίζουν ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων (σήμερα είναι απελευθερωμένο), ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να διακόψει την λειτουργία των πλυντηρίων για λόγους υγιεινής. Στο μεταξύ, δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας των σταθμών διοδίων στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, παρ' ότι το θέμα τέθηκε από Περιφερειάρχες στην κυβέρνηση.

5 σχόλια:

  1. Όσοι ζούμε στα χωριά η καθημερινότητα μας δεν έχει αλλάξει και πολύ. Υπάρχουν οι χώροι και τα μέσα για να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά η ημέρα. Μόνο που βλέπεις και κάνεις τον περίπατο ανάμεσα από τα ανθισμένα δέντρα, αρκεί. Σου δίνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι μετά από τον χειμώνα της καραντίνας, θα έρθει η άνοιξη της ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτούς τους μερικούς ανόητους είναι σχεδόν σίγουρο ότι από βδομάδα θα βγει νόμος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως στην Ιταλία. Τα γίδια δεν βάζουν αλλιώς μυαλό, θέλουν μάντρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό ψόφο, ανεύθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις λίρες τις πήραν μαζί τους να τις μετράνε και να τις προσκυνανε μην τυχων λείπει καμία η τις άφησαν και έφυγαν άρον άρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε παιδια ειναι δυνατον;; αφου απαγορευτηκε η μετακινηση εκτος των οριων.Αυτοι πως φευγουν, με τι δικαιολογιτικα;; παραθεριση στο βουνο;; ας μου απαντησει καποιος παρακαλω.Επιτρεπετε;;
    Ελεος, δε γλιτωνουμε την ολικη απαγορευση κυκλοφοριας.Αμαν πια!! Γι αυτους τους λιγους παλι οι πολλοι θα τη πληρωσουμε..ΑΜΑΝ!!!!😢😪

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ