Quantcast

http://picasion.com/

Μαζικές ακυρώσεις ταξιδιών από Βεροιώτες λόγω κορωνοϊού

Τα πάνω - κάτω έχει φέρει ο κορωνοϊός, τόσο σε μεμονωμένες εκδρομές όσο και στα τουριστικά πρακτορεία της Βέροιας. Αυτό αναφέρουν επαγγελματίες του χώρου που έχουν δει σημαντική μείωση της πελατείας τους. Η αρχή έγινε σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα, όπου πολλά γκρουπ τουριστών και
συλλόγων αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδρομές τους, τόσο εντός της χώρας, όσο και εκτός, κυρίως για την Ιταλία. Στη συνέχεια όπως εκτιμούν επαγγελματίες, το κλίμα φόβου που δημιουργήθηκε γύρω από τον κορωνοϊό δυσχέρανε την κατάσταση ακόμη περισσότερο. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αντίστοιχη μείωση πελατείας έχει να σημειωθεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες το 2016. Παράλληλα, η έκρυθμη κατάσταση στον Έβρο έχει δημιουργήσει και ανασφάλεια σε πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν με Τουρκικές αερογραμμές. Αυτοί που συνεχίζουν να ταξιδεύουν με πιο απρόσκοπτο ρυθμό είναι οι επαγγελματίες, καθώς υπάρχει μικρότερη μείωση των ταξιδιών τους. 

«Στοίχημα» παραμένει και το τι θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι επαγγελματίες παραμένουν με τα χέρια σταυρωμένα αναμένοντας τις εξελίξεις. Αρκετές είναι τέλος και οι διεθνείς εκθέσεις που αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και μετατέθηκαν για τον Μάιο.

2 σχόλια:

  1. Πάει ο τουριστικός τομέας.
    Μεγάλο πλήγμα για την είδη νοσηρή οικονομία της Ελλάδας. Είναι ο μόνος τομέας με θετικό εμπορικό ισοζύγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MESA STHN MEGALH SARAKOSTH ,PENTHIMH PERIODOS ,THELATE EGKDROMES KAI TAKSIDAKIA ,DIABOLIES ,KAI KARNABALI ,BASILOPITES KAI XOROUS ,KSEFANTOMATA KAI ASXIMIES ,TON XRHSTO MAS TON ROTISATE ??FYSIKA KAI OXH ,,,ALIMONO MAS PREPH NA KANOUME OLOI PROSEUXH NA MAS LIPITHY ,,ERXONTE XYROTERA ,,,KAI AN DEN EIXAME AGIO OROS KAI MONASTIRIA EKLISIES KAI THN SKEPH THS PANAGIAS MAS ,ALIMONO MAS DEN THA MAS GLITONE THPOTA,,,,,,,,,,,,KALO YPOLIPO SARAKOSTHS ,SYNXORESTEMAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ