Quantcast

http://picasion.com/

Λιτανεία για την κατάπαυση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Μονή Παναγίας Δοβρά

Δείτε το βίντεο
Την Κυριακή 29 Μαρτίου το πρωί μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας, πραγματοποιήθηκε υπό της αδελφότητος, στο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, Ιερά
Λιτανεία των χαριτοβρύτων λειψάνων και των Ιερών Εικόνων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή. Στην διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας αναγνώστηκαν ειδικές ευχές υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας του κορωνοιού, υπέρ ιάσεως των ασθενούντων και ενισχύσεως των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ διαφυλάξεως των συνόρων της πατρίδος μας και ενισχύσεως του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Λιτανεύτηκαν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας Δοβράς, της Παναγίας Οδηγήτριας και του Αγίου Παϊσίου με τον σταυρό του, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου, Αποστόλου Παύλου, Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Λουκά του Ευαγγελιστού, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αθανασίου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Παλαμά, Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, Ιγνατίου του Θεοφόρου, Δημητρίου του Μυροβλήτου, Παντελεήμονος του Ιαματικού, Θεοδώρου του Τύρωνος, Βαβύλα, Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος, Κοσμά του Αιτωλού, Γεωργίου του εν Ιωανίννοις, Αργυρής, Αντωνίου του Βεροιέως, Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, Σεραφείμ του Σάρωφ, Γεωργίου του Καρσλίδη, Παρθενίου του εν Κουδουμά Κρήτης, Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, Νικηφόρου του Λεπρού, Σοφίας της Κλεισούρας και φιαλίδιο με αίμα του Οσίου Πορφυρίου.

Επίσης λιτανεύτηκε ο Σταυρός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με τον οποίο ο Άγιος σταύρωσε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και λύτρωσε το χωριό Πολυδένδρι από την επιδημία της πανώλης κατά το πέρασμα του από την επαρχία μας.

Δείτε το βίντεο με τη Λιτανεία:


1 σχόλιο:

  1. μια σκέψη μου πέρασε. γιατί δεν ρευστοποιεί η εκκλησιά τα τάματα των εικόνων για στήριξη των νοσοκομειακών δόμων? η θα τα δώσουν στον Χριστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ