Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων - Υπό όρους η Αλβανία

Οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και, υπό όρους, με την Αλβανία, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί διπλωμάτες. Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πρεσβευτές των χωρών στις Βρυξέλλες θα πρέπει να
επικυρωθεί στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Στα τέλη της εβδομάδας θα υποβληθεί στους αρχηγούς κρατών οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να δώσουν εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, το οποίο θα εγκριθεί σε επόμενη σύνοδο κορυφής, οπότε θα αποφασιστεί και η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, ο δρόμος προς την ένταξη θα είναι δυσκολότερος για την Αλβανία, επειδή Γερμανία και Ολλανδία ζητούν να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τις εκλογικές διαδικασίες της, να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών. Θα πρέπει επίσης να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα. «Το πράσινο φως των χωρών μελών θα ελαφρύνει το κλίμα για τη σύνοδο των Βαλκανίων που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου στο Ζάγκρεμπ, αν μπορέσει να γίνει», σχολίασε ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης. Προειδοποίησε επίσης ότι η ενταξιακή διαδικασία θα πάρει χρόνια.

4 σχόλια:

  1. Το Γερμανικό σχέδιο για τον πλήρη έλεγχο της ΕΕ είναι σε εξέλιξη. Διέλυσε την Γιουγκοσλαβία και βάζει τις μικρές και ελεγχόμενες χώρες μια μια. Το ίδιο έκανε και με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Έτσι έλεγξε την ΕΕ και συνεχίζει. Όλα αυτά μέχρι την επανεκλογή του Τραμπ. Μετά όλα θα είναι αλλιώς..... Ετοιμαστείτε.
    (Πάταξων μεν, άκουσων δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΤΕΤΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!!!
    ΒΕΤΟ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό βέτο ρε φίλε, ο ΣΥΡΙΖΑ τους άνοΙξε την πόρτα με τη συμφωνία των Πρεσπών και ο Κούλης τους καλοσωρίζει, χωρίς να ντρέπεται. Αφού έτσι ψηφίζουμε καλά να πάθουμε.

      Διαγραφή
  3. Μέσα στην παραζάλη του Κορωνοϊού : α) μεταφέρον λαθρομετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς λόγο. β) μπάζουν τους κομιτατζήδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς λόγο. Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ