Quantcast

http://picasion.com/

Κορωνοϊός: Η φράση Τσιόδρα που δείχνει παράταση των περιοριστικών μέτρων

Στα μέτρα που πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν οι πολίτες αναφέρθηκε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για τον τελευταίο απολογισμό των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αφού ανακοίνωσε
πως τα κρούσματα έφτασαν τα 892 και οι νεκροί τους 26 (έγιναν 27 το βράδυ), τόνισε πως δεν χωρά εφησυχασμός, αναφέροντας πως ακόμη είμαστε στην αρχή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

«Ο καθένας πρέπει να συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Και αφού έκανε μια αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 15νθήμερο στην Ευρώπη, είπε πως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα στη χώρα, ώστε να μη φτάσουμε στην καταστροφή που ζει η Ιταλία.

Και τόνισε πάνω σε αυτό πως οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών.

«Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που μας ανησυχεί», είπε.

«Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» πρόσθεσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για να μην επαναπαυθούν οι πολίτες έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, αλλά τόνισε πως ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ηλικία.

Πηγή

5 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΟ;
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ;; ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΣΩΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ AIDS ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ;;

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΣΕΝΑΡΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας πεθάνουν από καρκίνο μέσα στο σπίτι από την ακτινοβολία. Όλη μέρα εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία των οικιακών wi fi, κινητών, tablets, lap tops. Ας βγουν να μας ενημερώσουν οι επιστήμονες, τι είναι πιο επικίνδυνο, ο κορωνοϊός ή η συνεχής και αδιάλειπτη έκθεση στην ακτινοβολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγες για περπάτημα και κλείσε τις συσκευές..βρες τρόπο να νικήσεις γιατί μπορείς..

      Διαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποσο επιτελους θα συνεχιστει αυτο το πραγμα....δεν εξηγειται ή μας δουλευουν ή μαζι μας παιζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ