Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλείνουν τα δικαστήρια λόγω κορωνοϊού

Σε αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εφόσον δοθεί η σχετική οδηγία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανώτατες δικαστικές πηγές, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, συνέταξαν σήμερα αναφορά, με την οποία ενημέρωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ποια δικαστήρια και ποιες δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, επιβάλλεται να παραμείνουν σε λειτουργία, στο χρονικό διάστημα, που θα ανασταλεί η λειτουργία Ειρηνοδικείων, Πταισματοδικείων, Πρωτοδικείων, Εφετείων, καθώς επίσης και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες σε όλη την Επικράτεια.

Βάσει του Κώδικα Λειτουργίας των Δικαστηρίων, έχει επιλεγεί το "μοντέλο" αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, που ισχύει στις εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι, θα λειτουργούν μόνον οι εισαγγελείς Υπηρεσίας, τα Αυτόφωρα Δικαστήρια και το τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου, θα εκδικάζονται μόνον υποθέσεις, με κρατούμενους και αδικήματα, που παραγράφονται, καθώς επίσης και υποθέσεις ακούσιας νοσηλείας, για ασθενείς με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Ολα τα υπόλοιπα, θα είναι στην κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ενημέρωση, για το ποια δικαστήρια είναι αναγκαίο να συνεχίσουν, να λειτουργούν, ζητήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα.

1 σχόλιο:

  1. Τα μπουζουκτσήδικα, τα μπαράκια και τα μπορδέλα, σε πια σειρά θα κλείσουν?
    Άντε πια, με αυτόν τον νεοταξικό ιό, ή θυγατέρα, ή τι στα κομμάτια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ