Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες

Σε ανακοινώσεις προέβη το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας
και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Αυτό το πρωτοφανές γεγονός έχει αναμφίβολα πολλές πτυχές και συνέπειες που έχουν να κάνουν αρχικά με τα ίδια τα παιδιά και ειδικά τους μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Οι συνέπειες είναι και οικονομικές καθώς στα φροντιστήρια εργάζονται καθηγητές, οι μισθοί και τα ένσημα ασφάλισης των οποίων «τρέχουν».


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και για τα φροντιστήρια για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Mega. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, θα ζητηθεί να διακοπούν τα μαθήματα στα φροντιστήρια, με το ενδεχόμενο εξαίρεσης για ορισμένα ολιγομελή τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ