Quantcast

http://picasion.com/

Καραβασίλης: «Ζούμε έναν παραλογισμό»

Τον βαθύτατο προβληματισμό του και τις δικές του σκέψεις για όσα βιώνει ο Ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες εξέφρασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του: «Αγαπημένοι
μου συνάδελφοι και φίλοι, τις τελευταίες ημέρες νιώθωντας για πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο αδύναμος ώστε να μπορέσω κι εγώ να συνεισφέρω στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που όλοι βιώνουμε «με αυτόν τον κορωνοϊό», έκανα προσπάθεια να κρατηθώ και να μη γράψω κάτι, αλλά τελικά δεν το κατάφερα. Τουλάχιστον να βγάλω αυτό που έχω μέσα μου. Όπως θα θυμόσαστε, πριν από δέκα χρόνια, τέτοιες μέρες ακριβώς, τις παραμονές της 25ης Μαρτίου του 2010, κάποιοι που κουμαντάρουν κράτη, λαούς, ανθρώπινες ζωές, αποφάσισαν να αλλάξουν άρδην τη ζωή μας. Αποφάσισαν να ξεθεμελιώσουν την ελληνική κοινωνία. Και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν:

- να διαλύσουν την οικονομία,
- να αφανίσουν επιχειρήσεις,
- να οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση, κάποιους ακόμα και στην αυτοκτονία,
- να κάψουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων,
- να σβήσουν από το χάρτη ολόκληρη τη «μεσαία» τάξη στον τόπο μας.

Εμάς τους Δικηγόρους μας «θέρισαν». Καταρράκωσαν την αξιοπρέπειά μας ως επιστήμονες, μας έθιξαν ως μέλη της κοινωνίας, μας αφαίρεσαν δικηγορική ύλη, μας υπερφορολόγησαν και εν τέλει άλλαξαν πλήρως τις συνθήκες δουλειάς μας, εξανεμίζοντας όλα τα όνειρα των νέων ανθρώπων που κόπιασαν για να αξιωθούν να υπηρετήσουν μέσα από το συναρπαστικό λειτούργημα του Δικηγόρου την Δικαιοσύνη στον τόπο μας. Πήγαν να ανατρέψουν καθετί στη ζωή μας. Εμείς, όμως, τελικά αντέξαμε. Δεν τους κάναμε το χατίρι. Αν θυμόσαστε, το 2012-2013 αποπειράθηκαν να καταργήσουν και τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Απέτυχαν. Δε μας νίκησαν. Ως δικηγορικό σώμα, αλλά και ως ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, συμβάλλαμε στο να μη διασπαστεί η κοινωνία. Μείναμε ενωμένοι. Και τους νικήσαμε.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας «ζούμε» μαζί με όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας στον πλανήτη, έναν παραλογισμό. Αυτοί που «ηδονίζονται» να βλέπουν τους ανθρώπους να υποφέρουν παγκοσμίως, αυτοί που ενδιαφέρονται μόνο για τα πλούτη τους, την καταστροφή του περιβάλλοντος, και γενικά την καταστροφή της υφηλίου, βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας για αυτόν τον κορωνοϊό, για το αν είναι αλήθεια ή απάτη, κανένας δε μπορεί να αρνηθεί την προσπάθεια που γίνεται ξεκινώντας από τις 12 κάθε βράδυ και μέχρι τις 12 το επόμενο βράδυ να τρομοκρατηθεί το σύμπαν. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, έκλεισαν τα πάντα. Έκλεισαν ακόμα και οι εκκλησίες. Αδυνατούμε να αντιδράσουμε δυστυχώς, όμως μπορούμε να υπομείνουμε. Και θα υπομείνουμε. Μπορούμε να μείνουμε ενωμένοι και να ξεπεράσουμε τους κινδύνους.

Θέλω να δώσω το μήνυμα, που έχω συνηθίσει να δίνω. Οι «μεγάλοι», μικροί-ελάχιστοι θα έλεγα, που νομίζουν ότι κατευθύνουν τα πάντα και ορίζουν τις τύχες των ανθρώπων, θα χάσουν. Και θα χάσουν γιατί έχουν «θεοποιήσει» τις «μηχανές». Όμως, πιστεύω ότι, στη μάχη ανάμεσα στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και στις «ΜΗΧΑΝΕΣ», ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Γιατί ο άνθρωπος έχει την ενσυναίσθηση. Γιατί ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου- και να νιώσει-. Αυτό δε μπορεί και δε θα μπορέσει να το κάνει ποτέ καμία «μηχανή».

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η σημασία της έννοιας «Σύλλογος» παίρνει τη διάσταση που πρέπει. Το «Εμείς» νικάει το «Εγώ». Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, μπροστά στον πανανθρώπινο αυτόν πόλεμο, ας δείξουμε υπευθυνότητα, σεβόμενοι τις οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, σεβόμενοι τους συναδέλφους μας, βοηθώντας όσους από αυτούς μας έχουν περισσότερη ανάγκη, σεβόμενοι τους πολίτες τα δικαιώματα των οποίων ταχθήκαμε, λόγω της δικηγορικής μας ιδιότητας, να προστατεύουμε.

Ας μεγαλώσουμε προσωρινά τη φυσική απόσταση ανάμεσα στα κορμιά μας, όπως μας προτρέπουν οι ειδικοί, και ας μηδενίσουμε την απόσταση ανάμεσα στις ψυχές μας. Θα τη γυρίσουμε και πάλι την κατάσταση. Υγεία και καλή δύναμη σε όλους».

6 σχόλια:

  1. όχι φίλε μου Φώτη, δεν «Ζούμε έναν παραλογισμό» όπως λες. Η ζωή δεν είναι παράλογη, η ζωή είναι αυτή έτσι όπως είναι. Παράλογοι είμαστε οι άνθρωποι (και ειδικά εμείς οι Νεοέλληνες), ξεκινώντας από εμένα που δεν γράφω το όνομά μου, μέχρι εσένα που υποστήριζες αυτόν και αυτούς που "τις παραμονές της 25ης Μαρτίου του 2010, κάποιοι που κουμαντάρουν κράτη, λαούς, ανθρώπινες ζωές, αποφάσισαν να αλλάξουν άρδην τη ζωή μας..." όπως σωστά λες. Άρα για να σωθούμε, Αν σωθούμε θα πρέπει πρώτα εμείς να σταματήσουμε τον παραλογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε να ακούσουμε φιλοσοφο-μπούρδες τώρα που δεν έχουμε δουλειά, σε τέτοιο βαθμό, που στο τέλος θα πάθουμε ανοσία από τις ανοησίες που θα βλέπουμε και θα ακούμε. Εγώ πάντως θα πρότεινα Πρόεδρε ως πρώτο βήμα τώρα που έχεις ελεύθερο χρόνο θα ήταν καλό να νοικοκυρέψεις τον δικηγορικό σύλλογο, και να πατάξεις τις κλίκες που υπάρχουν και τις ξέρουμε όλοι, καθώς και τα πρόσωπα που τις απαρτίζουν, οι οποίοι και είναι γνωστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αργα για δάκρυα Στέλλααααα. Σόρυ. Φωτη ηθελα να πω. Αυτοκριτική. Το παρελθον δείχνει το παρόν και καθορίζει το μέλλον. Το αύριο του χτες Φώτη μου, που κουμαντάρατε, ειναι σήμερα. Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ) Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΝΑΙ!
    ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ;; ΠΟΤΕ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο εχθρος ειναι αυτοι που κουμανταρουν τον πλανητη η ο γειτονας που παιρνει ολα τα ζυμαρικά χωρίς να νοιάζεται για την τροφοδότηση αυτων που δεν πρόλαβαν? γιατί τότε σε αυτο το παιχνιδι οι πρώτοι είναι και επιεικείς μαζί μας. περα ομως της συνομωσιολογιας,
    η ανθρωπότητα εχει ξανα πληγωθεί απο ιους σε διάφορες χρονικές περιόδους. ομως ποτε αλωτε δεν μπορουσε να υπαρξει τετοια διαδοση, αλλα και ποτε αλωτε δεν υπηρξε τεοια διάδοση για την μη διάδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόεδρε βάλε τάξη. Κάποιοι από το προηγούμενο Δ.Σ. υποσκάπτουν τον δικηγορικό σύλλογο,και τον διαβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ