Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

4 ζητήματα για τους δικηγόρους έθεσε ο Καραβασίλης στους Βουλευτές Ημαθίας

Επιστολή προς τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Ημαθίας (Απόστολο Βεσυρόπουλο, Τάσο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη) έστειλε ο Φώτης Καραβασίλης. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσε 4 βασικά ζητήματα που «καίνε» το νομικό κόσμο (επίδομα των 800 ευρώ, μείωση μισθώματος, απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές και μετάθεση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων). Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Οικονομικών, Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές- Συνάδελφοι Δικηγόροι. Είναι πασίδηλο ότι στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, οι δικηγόροι δοκιμάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο αυτοαπασχολουμένων από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς εκ του νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι δικαστικοί επιμελητές έχουν κηρύξει αποχή και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών, που κατ’ αποτέλεσμα, δεν επιτρέπουν δικαστικές αλλά ούτε και εξώδικες εργασίες.

Γι’αυτό, ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι συναρμόδιοι Υπουργοί ενέταξαν τους δικηγόρους αρχικά στους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες, προς τους οποιους θα χορηγούνταν το επίδομα επιβίωσης. Δυστυχώς, εν συνεχεία όλοι αναίρεσαν εαυτούς με απότελεσμα σύσσωμο το δικηγορικό σώμα να θεωρεί ότι έπεσε θύμα όχι απλά πολιτικής ασυνέπειας, αλλά απαξίωσης και εξευτελισμού ενός ολόκληρου επιστημονικού κλάδου.

Γνωρίζετε πολύ καλά, εσείς κύριε Υπουργέ, αλλά και κυρίως εσείς κύριοι συνάδελφοι βουλευτές, ως επι σειρά ετών μαχόμενοι δικηγόροι, ότι ο κλάδος μας χειμάζεται σε τέτοιο βαθμό και ότι η συντριπτική πλειοψηφία του αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του και να καλύψει τις βιωτικές ανάγκες του.

Στις μεταξύ μας τηλεφωνικές συνομιλίες, οι δύο συνάδελφοι δικηγόροι βουλευτές, μου μεταφέρατε ότι έχουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος την πλήρη συμπαράσταση σας και ότι κινείστε προς την κατεύθυνση να «πειστεί» η κυβέρνηση να μας εντάξει στο παραπάνω μέτρο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σήμερα, ως εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας και ως μέλη του Δικηγορικού μας Συλλόγου, σας ζητώ εκ μέρους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και όλων των συναδέλφων, Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας να συνδράμετε προκειμένου να επιτύχουμε:

1) Την επανυπαγωγή των Δικηγόρων στο βοήθημα επιβίωσης των 800€, έστω την ύστατη ώρα.

2) Την υπαγωγή των δικηγόρων, ως πληττομένου κλάδου, στο καθεστώς μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης.

3) Την πλήρη απαλλαγή των Δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστά τα Δικαστήρια.

4) Την μετάθεση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους».

6 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ...Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτη να δημοσιεύσεις και τις απαντήσεις...αν υπάρξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5) Την εξασφάλιση ότι θα ζήσει ο Πασχάλης και θα ξαναέρθει στην Εληά και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόεδρε τι θα κάνεις με τις κλίκες με τους γνωστούς άγνωστους ''συναδέλφους'' που λυμαίνονται τον χώρο μας ?
    Ήδη παλιά είχαμε πρωταγωνιστήσει σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο στο παραδικαστικό, και οι ίδιοι συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους ασκούμενους δικηγορους,καμία πρόνοια θα υπάρξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ