Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατρός από την Έδεσσα εφηύρε προηγμένη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το επίτευγμα του Εδεσσαίου γιατρού Πέτρου Μπαγγέα να κατασκευάσει επαναχρησιμοποιήσιμες χειρουργικές μάσκες ανθεκτικές στον κορωνοϊό. Οι εικόνες που αντίκριζε καθημερινά, εν μέσω πανδημικής κρίσης, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
όπου εργάζεται, προβλημάτισαν βαθιά τον συντοπίτη χειρούργο, κάτοχο μεταπτυχιακού στις νανοεπιστήμες. Αποφάσισε να ενεργήσει και μάλιστα άμεσα και με πρωτότυπο τρόπο. Σχεδίασε και προχώρησε στην κατασκευή «χειρουργικών μασκών, επαναχρησιμοποιούμενων, επιστρατεύοντας μεθόδους νανοτεχνολογίας, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής της τρισδιάστατης εκτύπωσης», προκειμένου να βοηθήσει -όσο αυτό είναι εφικτό- τους συναδέλφους του και το νοσηλευτικό προσωπικό, να προστατευτούν από τον covid-19. 

Ο βαθμός προστασίας που προσφέρει η μάσκα "PROtair33", όπως επισημαίνει, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με μια απλή μάσκα. Η μάσκα, στην πλήρη εκδοχή της με τη νανοεπίστρωση, προσφέρει ιδιότητες που απευθύνονται για προσωπικό νοσοκομείου και όχι για απλή χρήση και αυτό διότι «η προστασία που προσφέρει είναι μεγάλη και υπερβολική για προστασία σε επίπεδο γενικού πληθυσμού. 

Στην Έδεσσα δηλώνουν περήφανοι με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο Έδεσσας που έσπευσε να αναρτήσει την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ