Quantcast

http://picasion.com/

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στη Μονή Δοβρά

Κεκλεισμένων των θυρών
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας, από
όπου ξεκίνησε το 1822 η επανάσταση για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος με την αδελφότητα της Ιεράς Μονής τέλεσε Δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των, λόγω των εκτάκτων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ολόκληρη η Ακολουθία, όπως και όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που τελούνται καθημερινά στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, μεταδίδονται απευθείας από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Παύλειος Λόγος» στη συχνότητα των 90.2 FM. αλλά και από το e-radio: https://www.e-radio.gr/Pavlios-Logos-IM-Verias-902-Veria-i1757/live, καθώς επίσης και από Live Streaming στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imverias.gr.

Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο από τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου:
















2 σχόλια:

  1. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε κάθε ναό, ό ιερέας, ό ψάλτης και 2-3 επίτροποι και στο τέλος να δίνεται η θεία κοινωνία σε όποιον θέλει και είναι έτοιμος, μπαίνοντας και κρατώντας τις αποστάσεις, όπως στα S/M.
    Αν επέμεναν οι ιεράρχες θα βρίσκονταν λύση έστω και κατ'οικονομία. και όχι να μας σκανιάζουν δείχνοντας εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να βρίσκονται στης εκκλησίες τους της κλείσανε. Αντί να είναι μαζί με το ποίμνιο τους και να τους εμψυχώνουν μαζεύτηκαν και κλείστηκαν στο ανάκτορο τους μέσα στην χλιδή και καλοπερνάνε. Αυτοί είναι. Όταν όμως αδειάσει το χρήμα που τους δίνουμε γι τα κεριά τότε θα ξαναβγούν έξω Και θα το παίζουν και σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ