Γυναίκες ενωμένες... για τις γυναίκες της Βέροιας

Εκστρατεία ενημέρωσης στον πεζόδρομο για τις εκδηλώσεις της θεματικής εβδομάδας
Αφιερωμένη στη Γυναίκα είναι αυτή η εβδομάδα στη Βέροια, καθώς, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ο δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας και τον «Έρασμο», έχουν προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο: «Μια Φορά κι ένα καιρό ήταν η γυναίκα». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στο Φουαγιέ της Στέγης, με τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης και συναυλία, θα συνεχιστούν το Σάββατο στη Στέγη με την εκδήλωση «Μια φορά και έναν καιρό ήταν η Γυναίκα», συναυλία και έκθεση ζωγραφικής και ολοκληρώνονται την Κυριακή στο Δημαρχείο, με την δράση «Χαρίζουμε τα μαλλιά μας, Χαρίζουμε δύναμη στις καρκινοπαθείς γυναίκες» που διοργανώνει το τμήμα Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής. Παράλληλα, από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου έως και το Σάββατο 7 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται δωρεάν ΠΑΠ ΤΕΣΤ σε ωφελούμενες των κοινωνικών δομών του Δήμου Βέροιας.
Με αφορμή τη θεματική εβδομάδα, το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου, γυναίκες από το Κέντρο Συμβουλευτικής, του Κέντρου Κοινότητας και τον Έρασμο, μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας & Ισότητας Φύλων Συρμούλα Τζήμα, μοίρασαν στον κόσμο της Βέροιας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ενημερωτικό υλικό για το έργο και τις δράσεις των δομών. Με «ορμητήριο» το σταντ που στήθηκε στον πεζόδρομο της αγοράς, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Προφήτη Ηλία, οι γυναίκες μοίρασαν flyers στους περαστικούς, στα καταστήματα και στον κόσμο στα καφέ της περιοχής, καλώντας τους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Δείτε φωτογραφίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
 
Τετάρτη 4 Μαρτίου
Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών -19:30

· Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την γυναίκα από την Φωτογραφική Ομάδα «Αντίθεσις» και την Ειδικότητα Τέχνης Φωτογραφίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας
· Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Χωρίς Μπούσουλα»

Σάββατο 7 Μαρτίου
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 10:30 - 13:00
Εκδήλωση με θέμα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η γυναίκα»
Παρουσιάσεις Φορέων Δήμου Βέροιας (Συμβουλευτικό Κέντρο, Κέντρο Κοινότητας, Έρασμος)
- Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης)
Βιωματική ομιλία για το ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό και την πολιτική
- Βασιλική Πλιόγκου (Δρ. Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας) 
«Γυναίκες δε γεννιόμαστε…γινόμαστε»
- Έκθεση Ζωγραφικής «Πορτραίτα Γυναικών» Τούλας Χαριτίδου
- Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί από το Οργανικό Φωνητικό σύνολο «Μονόγραμμα» με μαέστρο τον Π. Ρίστα.

Κυριακή 8 Μαρτίου
Ισόγειο Δημαρχείου 10:00 - 14:00
«Χαρίζουμε τα μαλλιά μας, Χαρίζουμε δύναμη στις καρκινοπαθείς Γυναίκες» από το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας ειδικότητα κομμωτικής και το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Τη θεματική εβδομάδα υποστηρίζουν:
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Βέροιας, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας, ο «Έρασμος», η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής , Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βέροιας, το Κέντρο Υγείας Βέροιας, το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βέροιας, το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (μονάδα Βέροιας), το Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας, το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, η Φωτογραφική Ομνάδα «Αντίθεσις», το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο Μονογραμμα, ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας , το ΑΛΜΑ Ζωής και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Πληροφορίες: Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων, κ. Τζήμα Συρμούλα: 2331350511

3 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ρεβανί χτενίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να μαζέψουν τρόφιμα για αυτούς που τις φυλάνε στον Έβρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα στρωμένα σεμεδάκια ...κιτς κιτς κιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ