Quantcast

http://picasion.com/

Ένα διαφορετικό Σάββατο για τη Βέροια...

«Περιορισμένοι» οι Βεροιώτες - Βγήκαν για τα απαραίτητα - Στοχευμένες αγορές με μέτρα προστασίας
Σάββατο με ανοιξιάτικη λιακάδα και η Βέροια υπό άλλες συνθήκες θα έσφυζε από ζωή, από χιλιάδες κόσμου που θα κατέβαινε στο κέντρο για βόλτα, ψώνια και καφέ. Σήμερα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο κόσμος που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Βέροιας ήταν μόλις δεκάδες, οι βόλτες έγιναν κυρίως μέσα από τα αυτοκίνητα, για τη διαδρομή από το σπίτι σε κάποιο σούπερ μάρκετ, τα σαββατιάτικα ψώνια περιορίστηκαν στα είδη πρώτης ανάγκης και τον καφέ τον απολαύσαμε στο μπαλκόνι ή στην καλύτερη... στο χέρι!
Τα μόνα καταστήματα που ήταν ανοιχτά, ήταν τα εμπορικά καταστήματα, οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα και όσα καφέ και ταχυφαγεία λειτουργούν και ως take away ή με υπηρεσία delivery. Η εικόνα των στοιβαγμένων τραπεζοκαθισμάτων έξω από τα καφέ και τις ταβέρνες και τα άδεια τραπέζια στα σφραγισμένα μαγαζιά... μια εικόνα λίγο παράξενη και πρωτόγνωρη. 
Σήμερα στην αγορά της Βέροιας, πρώτη μέρα της «καραντίνας», λειτούργησε η πλειοψηφία των μαγαζιών, καθώς μικρός ήταν ο αριθμός των καταστηματαρχών που επέλεξαν να κλείσουν οικειοθελώς.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο veriotis.gr οι καταστηματάρχες, σε κάποια μαγαζιά δεν μπήκε μέχρι το μεσημέρι ούτε ένας πελάτης, ενώ σε κάποια, μπήκαν κάποιοι πελάτες αλλά με στοχευμένες αγορές. Στους φούρνους η κίνηση ήταν λίγο πιο αυξημένη, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τα βασικά όπως κάθε φορά, καθώς τα είδη τους δεν είναι μακράς διάρκειας, ενώ κάποιοι προμηθεύτηκαν επιπλέον ποσότητα ψωμιού και για την κατάψυξη, σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να ξαναβγούν σύντομα.

Μέτρα προστασίας από τους καταστηματάρχες
Στην πλειοψηφία τους οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί, τόσο για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους όσο και τους υπαλλήλους, άλλοι πάλι ήταν το ίδιο χαλαροί όπως και πριν, ενώ οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι, εξοπλίζοντας τα μαγαζιά τους με αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης αλλά και με... αποστάσεις ασφαλείας, μέτρα προστασίας που συνέστησε στα μέλη του και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Οι οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου
⚠️Στην είσοδο του καταστήματος τοποθετούμε αντισηπτικό, όποιος μπαίνει στο κατάστημα ( πελάτης, φίλος,υπάλληλος μεταφορών) απολυμαίνει τα χέρια του με το υγρό.
⚠️Μόλις τελειώνουμε μια συναλλαγή απολυμαίνουμε τα χέρια μας.
Την πιστωτική κάρτα αφήνουμε τον πελάτη να την περάσει στο POS.
⚠️Κρατάμε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από τον συνομιλητή μας.
⚠️Αν έχουμε την δυνατότητα φοράμε γάντια μιας χρήσης ειδικά στα ταμεία.

Ας ελπίσουμε, η μειωμένη κίνηση να μην είναι απόρροια του πρώτου σοκ που υπέστησαν οι Βεροιώτες και η πειθαρχία να συνεχιστεί, σε μεγαλύτερο βαθμό και για όσο χρειαστεί, μήπως και καταφέρουμε να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Δείτε φωτογραφίες από το πρωί του Σαββάτου στη Βέροια:




























4 σχόλια:

  1. Κρατείστε τα παιδιά στο σπίτι μωρέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πραγματικη εικόνα από το (Όχι και τοσο μακρινό) μέλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ντάξ', τα κατάφεραν να κατατρομοκρατήσουν τον κόσμο, να ρημάξουν την αγορά και την παγκόσμια/εθνική οικονομία για άλλα 10 χρόνια. Άλλα νέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τ΄αλλα νεα μπορει να ειναι και ...χειροτερα αδερφε!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ