Δημοσκόπηση: Στο 12,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στο 12,1% είναι η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Open TV και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ανοιχτού Καναλιού με τη Νίκη Λυμπεράκη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 2
έως τις 7 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο τύπος της έρευνας ήταν ποσοτική ενώ η δειγματοληψία ήταν τυχαία και στρωματοποιημένη. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,6% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5% και στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 5,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1% η Ελληνική Λύση με 4,7%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 2,8% ενώ το ΜέΡΑ 25 2,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10%.

Την ίδια ώρα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 13,3%. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,6%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 5,2% ενώ η Χρυσή Αυγή 3%. Το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 46% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το 22% απαντάει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 26% απαντά κανένας από τους δύο.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50% των θετικών γνωμών και το 39% των αρνητικών. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 24% των θετικών γνωμών και το 64% των αρνητικών. Η Φώφη Γεννηματά έχει το 15% των θετικών γνωμών και το 65% των αρνητικών. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας λαμβάνει 16% των θετικών γνωμών και το 62% των αρνητικών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος λαμβάνει το 14% των θετικών γνωμών και το 69% των αρνητικών ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 10% θετικές γνώμες και 74% αρνητικές.

Κορωνοϊός - Προσφυγικό

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και στα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι ο κορωνοϊός και το προσφυγικό. Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι είστε επαρκώς ενημερωμένος/η για τον κοροναϊό το 79% απαντάει θετικά και το 16% αρνητικά.

Παράλληλα το 60% απαντάει αρνητικά στο ερώτημα εάν «θα δεχόσασταν τη λειτουργία κλειστών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή σας» ενώ το 32% απαντάει θετικά. Επιπλέον το 41% των ερωτηθέντων απαντάει ότι είναι σωστό να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά του Αιγαίου και το 38% στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά το 48% θεωρεί λανθασμένο να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά και το 51% στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο ενώ το 26% απαντούν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι. Καθόλου ικανοποιημένοι απαντάει το 21% των ερωτηθέντων ενώ λίγο απαντάει το 12%.


3 σχόλια:

 1. Επί τέλους, ο Σύριζα επανέρχεται στην εξουσία για να ελέγξει τους αρμούς της.
  Θέλουμε Πρέσπες στο Αιγαίο και Τασία να ελέγχει τους πονεμένους αφροασιάτες που αλαλάζουν αλάχου άκμπαρ αφού φυσικά ξεριζωθεί ο ναζιστικός φράχτης του Έβρου. Και ας αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με την Τουρκία από τον δρ. Φίλη συνεχίζοντας την ρητορική ''δεν υπήρξε γενοκτονία του ελληνισμού στην Μ. Ασία''.
  Όσοι έχουν αντίθετη άποψη να γνωρίζουν πως θα τους δώσουμε 200 ολόκληρα ευρώ επίδομα.
  Πάμε ξανά, δεύτερη φορά αριστερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συναγωνιστή εγώ πήρα την κορονο-αλοιφή και κυκλοφορώ ελεύθερα πλέον. Οι περισσότεροι χλευάζουν γιατί δεν γνωρίζουν για την νανοτεχνολογία που περιέχει και προστατεύει μόνο Ελ-ληνόψυχους.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ