Quantcast

http://picasion.com/

Αυτά είναι τα αντικείμενα του σπιτιού που πρέπει να απολυμαίνετε καθημερινά

Στις ημέρες του κορονοϊού που διανύουμε και τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί προκειμένου να προστατευτούμε από τον ιό, αλλά και να περιορίσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσής του, είναι σημαντικό να προσέχουμε και την προσωπική μας υγιεινή. Κι εκτός από το πλύσιμο των
χεριών – που είναι και το πιο σημαντικό – και την απολύμανση του σπιτιού κι επιφανειών αυτού, υπάρχουν και κάποια αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά και συνέχεια, τα οποία ενδεχομένως και να μην ξέρουμε πως μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία μας.

✔️Το κινητό, 


✔️το τηλεκοντρόλ, 

✔️το σταθερό τηλέφωνο 

✔️το πληκτρολόγιο

✔️το ποντίκι του υπολογιστή 

είναι τα αντικείμενα που τα αγγίζουμε περισσότερο, και τα οποία για το λόγο αυτό συγκεντρώνουν τα πιο πολλά μικρόβια, που λόγω της επαφής μεταφέρονται στα χέρια και στο πρόσωπό μας. Γι’ αυτό όπως τονίζουν οι ειδικοί, πρέπει οπωσδήποτε να τα απολυμαίνουμε καθημερινά. Ειδικά το κινητό, το οποίο χρησιμοποιούμε κι εκτός σπιτιού και το οποίο έρχεται σε επαφή και με το πρόσωπό μας.

Με εξαίρεση τα κινητά – που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δείτε τι συστήνει η κάθε εταιρεία κατασκευής για τη σωστή απολύμανση, προκειμένου να μην πάθει κάποια ζημιά η συσκευή – τα υπόλοιπα τα απολυμαίνετε με τα ειδικά μαντηλάκια. Επίσης, όλες τις συσκευές μπορείτε να τις καθαρίζετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα με ένα πανί με μικροϊνες, ώστε να απομακρύνεται το λίπος που αφήνουν τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ