Συστάθηκε ομάδα Αντι-COVID-19 για πληροφόρηση και υποστήριξη εργαζομένων

Ερωτήσεις, απαντήσεις και καταγγελίες που προκύπτουν από τον κορωνοϊό
Από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων ANTI-COVID-19 από τη Γ.Σ.Ε.Ε., με σκοπό την απάντηση σε ερωτήματα που προκύπτουν από επιχειρήσεις και εργαζομένους, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αντιμετώπιση μιας πανδημίας, όπως αυτή του κορωνοϊού, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργήσει έκτακτα δεδομένα επείγοντος χαρακτήρα τα οποία επηρεάζουν ιδιαίτερα και την αγορά εργασίας, συνεπώς και τους όρους και συνθήκες παροχής εργασίας των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ με το σύνολο των δομών της θα διαθέτει με αμεσότητα και εγκυρότητα το σύνολο των οδηγιών και των διευκρινήσεων που δίνονται.

Δημιουργεί την ANTI-COVID-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων και μέσα από την ειδική σελίδα και την ειδική φόρμα θέτει στη διάθεση των εργαζομένων το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση, αλλά και υποβολή καταγγελιών, διαφυλάσοντας την ανωνυμία εκείνων που κάνουν την καταγγελία, αφού ήδη έχουν εμφανιστεί φαινόμενα εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ατομική και συλλογική επαγρύπνηση για τη διαχείριση των συνεπειών της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με την άμεση ενημέρωση και εμπλοκή των πρωτοβάθμιων σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τα εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν.

Το link για την ειδική σελίδα: https://gsee.gr/?page_id=36762

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ