Quantcast

http://picasion.com/

Αλλάζει το ωράριο στα Super Market - Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά

Την απόφαση να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ στη χώρα ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν στην σύσκεψη στο Μαξίμου. Συγκεκριμένα,
θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα δουλεύουν και τις Κυριακές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παρείχε ενημέρωση και για τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά τις επόμενες μέρες, καθώς εξαιρούνται από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναφέροντας, αρχικά, πως από την Τετάρτη, κλείνουν όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, συμπλήρωσε πως εξαιρούνται:
  • Σούπερ μάρκετ
  • Φαρμακεία
  • Μίνι μάρκετ
  • Περίπτερα
  • Κρεοπωλεία
  • Φούρνοι
  • Μανάβικα
  • Υπηρεσίες ντελίβερι
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Συνεργεία αυτοκινήτων
  • Τράπεζες
  • Υπηρεσίες κούριερ
  • Pet shop
  • Καταστήματα γεωργικών προϊόντων
  • Καταστήματα επισκευής, όπως οπτικά και καταστήματα κινητής
Όπως τόνισε ο υφυπουργός, ο αναλυτικός κατάλογος των καταστημάτων που θα παραμείνει ανοιχτός θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, Τρίτη.

Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκαν και άλλα σημαντικά μέτρα όσον αφορά τον τρόπο αγορών και τα σούπερ μάρκετ. Βλέποντας τις εικόνες συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ τις περασμένες ημέρες, που παρέπεμπαν σε παραμονή Πρωτοχρονιάς και όχι ένα τυχαίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «φρένο» στον αριθμό των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν παράλληλα τις αγορές τους. Έτσι, από το πρωί της Δευτέρας οι ουρές μάλλον θα δημιουργούνται έξω από τα εν λόγω καταστήματα, καθώς πλέον θα μπορεί να μπαίνει στο χώρο ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένα συνοικιακά καταστήματα δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πάνω από πέντε άτομα τη φορά ενώ ο αριθμός αυτός θα είναι σαφώς αυξημένος σε μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπεύθυνες για τον αριθμό των πελατών μέσα στους χώρους θα είναι οι ίδιες οι επιχειρήσεις που με τη βοήθεια σεκιούριτι επιτρέπουν την είσοδο μόνο συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων τη φορά.


Κάρτα εισόδου

Ο υπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε κατά τη διάρκεια αυτοψίας που έκανε σε σούπερ μάρκετ στη Χαλκηδόνα, πως οι πολίτες θα εισέρχονται στα καταστήματα με ειδική κάρτα εισόδου. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισκέφθηκαν, νωρίς το πρωί, σούπερ μάρκετ προκειμένου να διαπιστώσουν πώς θα λειτουργούν από σήμερα με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

«Πλαφόν» στα αντισηπτικά

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα επιβάλει ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ρύθμιση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί έως σήμερα ‪το βράδυ. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης από τη Χαλκηδόνα, όπου είχε επισκεφθεί σήμερα το πρωί σούπερ μάρκετ και εξήγησε: «Θεσπίζουμε πλαφόν, τρία αντισηπτικά ανά καρότσι». Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός, περίπου έως την Πέμπτη αναμένεται η νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά, ενώ σε ό,τι αφορά το πλαφόν για την αγορά αντισηπτικών υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο μέτρο έχουν λάβει ήδη μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού.

6 σχόλια:

  1. Μια χαρά βόλεψε αυτή η νεοταξήτικη ασθένεια. Από τη μία κλειστές οι Εκκλησίες και από την άλλη ανοιχτά τα S/M.
    Και μη πει κάποιος έξυπνος ότι με το "τσατ-πατ" θα γίνει θεία λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ειναι νεοταξητικη η ασθενεια. νεοταξητικα ειναι το πληκτρολογιο το ποντικι η κεντρικη μοναδα η συνδεση στο διαδυκτιο, τα αεροπλανα, τα αυτοκινητα κτλπ. στην τελικη αν θεωρεις οτι σου στερει κατι αυτο το συστημα βαλε και στο λογαριασμο τι σου παρεχει.

      Διαγραφή
    2. Ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου και ο προορισμός του, που είναι η σωτηρία της αθάνατης ωυχής, παρέμειναν ίδια, μόνο τα μέσα αλλάζουν.
      Αυτά τα μέσα από την κακή χρήση τους, όπως και η ασθένεια, οδηγούν στην παγκοσμιοποίηση και στην στέρηση της ελευθερίας και στον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου. Καταντούν μέσα απώλειας ψυχής.
      Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεις;

      Διαγραφή
  2. "Θελω να ξοδεψετε πολλα!!! Θελω πανικο!! Θελω υπερκαταναλωτισμο και υλικο ευδεμονισμο!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι και λύθηκαν όλα με τις 2 παραπάνω ώρες λειτουργίας...τους μόνους που λυπάμαι είναι οι υπάλληλοι των S/M που θα δουλεύουν σαν τα γαϊδούρια χωρίς καμία προστασία, χωρίς καμία επιπλέον απολαβή και χωρίς καμία αναγνώριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ