Quantcast

http://picasion.com/

32 οι νεκροί και 95 νέα κρούσματα - Διακόπτονται οι πτήσεις από Ολλανδία και Γερμανία

Άυλη συνταγογράφηση, επαναπατρισμός, λαϊκές αγοράς
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας
και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 1061. Από τς 1061 κρούσμτα, οι 69 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 4 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 32.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής ανακοίνωσε πως δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα λίστα φαρμάκων τα οποία θα χρησιμοποιούνται, έκανε ειδική μνεία στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που είναι στο πλευρό των ασθενών, ενώ τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές αλλά παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο για τη χώρα.

Ξεκίνησε η άυλη συνταγογράφηση - Διακοπή πτήσεων από Ολλανδία και Γερμανία - Επαναπατρισμός μόνο για ειδικό λόγο
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε πως ξεκίνησε η άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr και για την ενεργοποίησή τους οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr.

Προχωρώντας στην αναφορά νέων μέτρων, ανακοίνωσε την διακοπή πτήσεων από χώρες με επιδημιολογικό πρόβλημα και συγκεκριμένα, από αύριο στις 03:00 το πρωί και για 2 εβδομάδες, διακόπτονται οι πτήσεις από την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Σχετικά με το θέμα του επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Αγγλία, ανέφερε πως όσοι θέλουν να επιστρέψουν χωρίς να έχουν ειδικό λόγο δεν γίνεται να επιστρέψουν, καθώς δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός, γιατί κάτι τέτοιο θα έθεσε σε μεγάλη κίνδυνο τη χώρα μας. «Θα επαναπατριστούν όσοι χρήζουν υγειονομικής βοήθειας, όσοι δεν έχουν πού να μείνουν, όσοι έχουν εγκλωβιστεί σε πτήσεις τράνζιτ», ανακοίνωσε, ενώ αναφέρθηκε και σε Έλληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, επιμένουν να επαναπατριστούν αλλά αρνούνται να δώσουν επιπλέον στοιχεία.

Τέλος, σχετικά με τον επαναπατρισμό συμπολιτών μας από την Κωνσταντινούπολη και την Ισπανία, που μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ανέφερε πως στον έλεγχο που έγινε από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, βρέθηκε ένα κρούσμα από όσους ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη και ένας από εκείνους που ήρθαν από την Ισπανία.

Λαϊκές αγορές που δε συμμορφώνονται με τα μέτρα, κλείνουν
Σχετικά με τις λαϊκές ανοικτές ανέφερε πως τις θέλουμε ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται και ότι από Δευτέρα, θα κλείνουν οι λαϊκές που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα.

Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις εθελοντών
Συγκινητική χαρακτήρισε την ανταπόκριση των πολιτών, στο κάλεσμα συμμετοχής που απηύθυνε το Υπουργείο Υγείας για εθελοντές, όπως  συνταξιούχους επιστημών υγείας και φοιτητές, με στόχο τη θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό.

Κλείνοντας, επέμενε ξανά πως μένουμε σπίτι. «Είναι ο μόνος τρόπος να βγούμε νικητές σε αυτήν τη μάχη με την πανδημία».

4 σχόλια:

  1. Αν δεν εγκαταστήσουν την 5G τεχνολογία, τα θύματα δεν θα σταματήσουν. Το διαδίκτυο σέρνεται από τη χρήση πολλών.
    Με την 5G τεχνολογία, την τρισδιάστατη απεικόνιση, τις εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες, τον εξ αποστάσεως έλεγχο των πάντων, η ζωή μας, θα μας πούνε, θα γίνει παράδεισος.
    Προς το παρόν απολαύστε φυλακισμένοι στο σπίτι, έχοντας ως ναρκωτικό, τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, έστω με ένα καθυστερημένο διαδίκτυο.
    Υπομονή αδέλφια, οι κυβερνώντες και οι επιστήμονες, οι δικοί μας και οι ξένοι σ'όλο τον κόσμο, εργάζονται αδιάκοπα για το καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΟ 5G... NA ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΥΓΕΙΑ...
    ΑΕΙ ΑΕΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ιστορικοι του μελλοντος θα χουν πολυ υλικο γι αυτο το "πειραμα" που γινεται τωρα, ή μαλλον καλυτερα γι αυτο το Colpo Grosso..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, απο τα γραφεία ταξιδίων , εχουμε εικόνα ποιός επέστρεψε στην περιοχή μας στο κρίσιμο διάστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ