Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο 85% η μείωση της κίνησης στα ταξί της Βέροιας

Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού με αντισηπτικά, σπρέι και οινοπνεύματα
Απογοητευτική χαρακτηρίζουν οι οδηγοί ταξί της Βέροιας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες τον κλάδο τους, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση. Η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά, με τους οδηγούς να παλεύουν με ιδία μέσα για την καθημερινή απολύμανση των οχημάτων τους και τη λήψη μέτρων προστασίας, τόσο των επιβατών όσο και των ίδιων, ενώ πολλοί είναι οι οδηγοί που πλέον σε μια βάρδια, μπορεί να πάρουν το πολύ 5 κούρσες στην καλύτερη περίπτωση, μην μπορώντας φυσικά να καλύψουν ούτε τα έξοδά τους.
Μιλώντας στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Βέροιας, Θωμάς Περηφανόπουλος, ανέφερε πως η πτώση της επιβατικής κίνησης υπολογίζεται στο 85%, με τους οδηγούς να παλεύουν καθημερινά να διατηρούν τα οχήματά τους ασφαλή, έχοντας προμηθευθεί όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το καθάρισμα και απολύμανση του εσωτερικού χώρου, των χερουλιών, χειρολαβών κτλ., αλλά με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η έλλειψη σε μάσκες.
Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού με αντισηπτικά, σπρέι και οινοπνεύματα  - Έλλειψη μασκών
«Όλοι οι οδηγοί ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα αντισηπτικά υγρά, μαντηλάκια και σπρέι, καθώς και οινοπνεύματα. Απολυμαίνουμε συνεχώς το εσωτερικό του οχήματος, το σαλόνι και τα πατάκια, καθώς και τα χερούλια και τις χειρολαβές, με αντισηπτικά σπρέι, μαντηλάκια, οινοπνεύματα και διάλυμα χλωρίνης, ενώ προσπαθούμε να αερίζουμε τακτικά τα οχήματα, ώστε να προστατεύσουμε εμάς και το επιβατικό κοινό. Το βασικό μας πρόβλημα είναι οι μάσκες, καθώς ακόμα υπάρχει έλλειψη στην αγορά και δεν μπορούμε να προμηθευτούμε», τόνισε ο  κ. Περηφανόπουλος.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε, κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, προχώρησε σε επιτόπου ενημέρωση των οδηγών ταξί σε όλες τις πιάτσες της Βέροιας, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, ενώ προς τα τέλη του Μαρτίου, αναμένεται η προμήθεια υλικού στον συνεταιρισμό ταξί, ώστε να γίνει έναν μαζικός ψεκασμός και απολύμανση όλου του στόλου. 

Αδύνατη η τήρηση απόστασης στο ταξί
Σε ερώτησή μας σχετικά με τη στάση των επιβατών, απάντησε πως και αυτοί λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, όπως όλος ο κόσμος, αν και λίγοι είναι αυτοί που φοράνε μάσκα, ενώ αναφέρθηκε και στην αδυναμία τήρησης αποστάσεων μεταξύ οδηγού και πελάτη στο εσωτερικό του οχήματος. «Ο κόσμος δικαιολογημένα φοβάται, όπως και εμείς φοβόμαστε για εμάς και τις οικογένειές μας, καθώς είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι. Οι χώροι των αυτοκινήτων είναι πολύ μικροί και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των 2 μέτρων, όπως στα καταστήματα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε όσο μπορούμε να διατηρούμε τα οχήματά μας ασφαλή για όλους. Δυστυχώς, λίγοι είναι ακόμα οι επιβάτες που φοράνε μάσκες, και ο λόγος πιθανότατα είναι η έλλειψη μασκών στην αγορά, πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και εμείς, που ακόμα προσπαθούμε να βρούμε μάσκες για να εφοδιάσουμε τον στόλο μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

«Δραματική πτώση τζίρου - Περιμένουμε διευκρινήσεις για επιπλέον μέτρα ανακούφισης»
«Ανήκουμε στα επαγγέλματα που θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι νεωτέρας, ωστόσο, αν και η πτώση του τζίρου μας είναι δραματική, τα μέτρα ανακούφισης που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής από την πολιτεία, είναι αυτά που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες, πχ. η αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών του Φεβρουαρίου.

Ως Ομοσπονδία έχουμε απευθύνει σχετικά αιτήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο και λάβαμε την υπόσχεση πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε διευκρινήσεις σχετικά με ποια επαγγέλματα και σε ποιους ΚΑΔ θα δοθούν περαιτέρω μέτρα ανακούφισης ή λεπτομέρειες, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά αλλά έχει πέσει ο τζίρος λόγω της όλης κατάστασης», σημείωσε ο κ. Περηφανόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. Αδύνατη η τήρηση απόστασης στο ταξί = ΠΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΡΥΜΟΥΛΚΑ .
    ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ