Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

71 νέα κρούσματα - 17 νεκροί - Διευκρινίσεις και αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με την παρουσία
αυτή τη φορά και του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΣΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 695 σε 28 περιφερειακές ενότητες. Από αυτά, 114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 35 διασωληνωμένοι (34 άνδρες και μία γυναίκα), ενώ 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 76 έτη. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως περίπου 8.000 με 10.000 άτομα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Βασίλης Κικίλιας: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΣΥ - Στις 2058 οι κλίνες για ασθενείς COVID-19

«Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας. Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό. Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων». 

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό», υπολογίζοντας όπως είπε πως 2058 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19, ενώ όπως ενημέρωσε, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. Τέλος, ενημέρωσε πως έχουν εγκριθεί 2.045 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, που θα προσληφθούν το επόμενο δεκαήμερο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιες είναι οι διευκρινίσεις και οι αλλαγές

Στην παροχή διευκρινίσεων για τον τρόπο των μετακινήσεων των πολιτών προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα και τα προβλήματα και ερωτήματα που γεννήθηκαν κατά την πρώτη μέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς τα πρώτα στοιχεία ήταν ενθαρρυντικά καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών. 

Οι διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης:

- Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email.

- Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.

- Για τους δημοσιογράφους, θα δίνεται έγγραφο από τον εργοδότη όπου θα αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν.

- Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

- Στα αυτοκίνητα μπορεί να επιβαίνει ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα

- Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς

- Το Δημόσιο θα δέχεται μόνο με ραντεβού σε κατεπείγουσες περιπτώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ