Quantcast

http://picasion.com/

6 πρόστιμα σε οδηγούς και πεζούς για άσκοπες μετακινήσεις σήμερα στην Ημαθία

Άρχισαν τα 150άρια
Συστηματικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργεί η Αστυνομία σε όλη την Ημαθία για άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, έπειτα από το μέτρο περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με σκοπό την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου στις 06:00, με τα κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας να διενεργούν εκατοντάδες ελέγχους οχημάτων και πεζών. Την πρώτη ημέρα επιβολής του μέτρου, ο ρόλος της Αστυνομίας ήταν περισσότερο συμβουλευτικός, με τους Αστυνομικούς να δείχνουν ανοχή και να δίνουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, σε επικοινωνία που είχε ο veriotis.gr, ο σκοπός επιβολής του μέτρου δεν είναι εισπρακτικός αλλά για να αναλογιστεί ο καθένας την ατομική ευθύνη και τον λόγο που πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να μην κυκλοφορεί άνευ αιτίας. 
Ερωτήματα και προβληματισμοί την πρώτη μέρα - Συστάσεις και διευκρινήσεις
Όπως μας ανέφερε ο κ. Κούγκας, σχετικά με τους ελέγχοχυς που διενεργήθηκαν στην Ημαθία, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ήταν πειθαρχημένοι και διέθεταν τα προβλεπόμενα έγγραφα που αιτιολογούσαν τους λόγους μετακίνησής τους. Τα μόνα προβλήματα, στην ουσία ερωτήματα και προβληματισμοί που παρατηρήθηκαν, ειδικά τις πρωινές ώρες της πρώτης μέρας εφαρμογής του μέτρου, ήταν σε πολίτες που ο λόγος μετακίνησής τους δεν περιγραφόταν σε κάποια από τις κατηγορίες των εγγράφων.
Όπως σημείωσε ο κ. Κούγκας, ο ρόλος των Αστυνομικών της Ημαθίας, κατά την πρώτη μέρα επιβολής του μέτρου, ήταν κυρίως συμβουλευτικός, ενώ από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε στην ουσία η επιβολή του μέτρου και των προβλεπόμενων ποινών.
6 παραβάσεις - 1 πεζός και 5 οδηγοί
Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 στην Ημαθία, διαπιστώθηκαν 6 παραβάσεις, σε έναν πεζό και σε 5 οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την παρουσία τους στο σημείο, είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα που ανέρχονται σε 150€ ανά περίπτωση.

Καμία νέα σύλληψη καταστηματάρχη
Στις 3 παραμένουν στην Ημαθία οι βεβαιώσεις για παραβίαση των μέτρων αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων, οι οποίες οδήγησαν σε σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πρόκειται για δύο γυναίκες στη Βέροια, ιδιοκτήτριες κομμωτηρίου και καφενείου αντίστοιχα και έναν άνδρα στην Αλεξάνδρεια, ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου - καφενείου.

28 σχόλια:

  1. Μακάρι όλα τα μακάρι στους σιστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τσιορδας δάκρυσε σήμερα?? Α ρε καιμενοι νομίζεται ότι θα σας βγει σε καλό το μέτρο αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο ΓΑΠ δάκρυζε και έλεγε το "Πιστεύω" στο Άγιο Όρος, όταν μας έβαζε στα μνημόνια.

      Διαγραφή
    2. Ζαίοι έχετε γίνει πλέον τόσο γελοίοι που κανένας σοβαρός δεν σας δίνει σημασία.

      Διαγραφή
  3. Προτιμώ να πάθω κορονοιο πάρα να παιθανω από την πείνα εγώ και τα παιδιά μου. Πάρτε πίσω τα μέτρα αυτά κ ανοίχτε την αγορά άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο!! Συμφωνω κ επαυξανω..Ανοιξτε κ την αγορα κ ολα οπως ηταν πριν..Τα μετρα ειναι υπερβολικα κ σε καλο σιγουρα δεν θα βγαλουν..
      Καλυτερα με κορονοϊό, την ζωη μας πισω κ την ελευθερία μας παρα φυλακη στα σπιτια μας..
      Δεν εχουμε μαθει ετσι!! Ελεος πια. Φτανει!!!

      Διαγραφή
    2. Θα συνηθίσεις φραπεδιάρη. Από κάτι χαζούς σαν εσάς κινδυνεύει η Ελλάδα. Ψεκασμένοι.

      Διαγραφή
    3. Θα μάθεις και εσύ να συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος και όχι σαν homo erectus. Όλη μερα φραπέδες και πάμε στοίχημα ήσασταν.

      Διαγραφή
    4. Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα δε πινω καφε,οποτε το φραπεδιαρης δν ισχυει..Ουτε ξημεροβραδιαζα στις καφετεριες.
      Αλλα στα βουνα..😉😉

      Διαγραφή
  4. Χαρά ο Αστυνομικός Διευθυντής που πιάνει παραβασεις...υπέρ του δεόντως υπηρεσιακος πάντοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι👍👍👍👍
      Ε φυσικα..Δε κλειστηκαν αυτοι στα σπιτια τους.Μια χαρα κυκλοφορουν κ παιρνουν τον αερα τους κ γραφουν τον κοσμο.

      Διαγραφή
  5. Τα ζώα, ζώα θα παραμείνουν όσα πρόστιμα κι αν φάνε. Είναι οι ίδιοι που τους φταίει πάντα το κράτος και η αστυνομία, βλέπουν θεωρίες συνωμοσίας παντού και πάντα είναι πιο έξυπνοι από όλους... Ευτυχώς είναι λίγοι. Μείνετε σπίτι ζώα της Βέροιας ! Τί δεν καταλαβαίνετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον απ αυτούς που κόβουν κλήσεις και παίρνουν τον αέρα τους με ένα cappuccino στο χέρι πρέπει να είσαι και εσύ... ( ζώο και μάλλον μοσχάρι πρέπει να είσαι εσύ.. πες μας ξανά ζώα εμας που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, και θα πάρεις και άλλες απαντήσεις.. )

      Διαγραφή
    2. Ο ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ" ΤΙΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΤΑ ΠΕΡΙ "ΖΩΑ, ΒΛΑΚΕΣ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΒΛΑΚΕΣ" ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ

      Διαγραφή
    3. Μαζι σου!!!!👍👍👍 Ζωο κ τι ζώο ειναι ο τυπος..

      Διαγραφή
    4. Δεν το παιζουμε εξυπνοι, ειμαστε εξυπνοι, Κ μεγαλυτερο ζωο εδω εισαι εσυ!!
      Τι δεν καταλαβαινεις;;;

      Διαγραφή
    5. Όλοι εσείς κρίνετε μέσα από την ανωνυμία σας και βγάζετε χολή σε όσους επιτελούν το έργο τους .Δεν είναι απέναντι σας αυτοί
      που προσπαθούν να βοηθήσουν με μόνο σκοπό το κοινό καλό όλων μας.Πρέπει να μείνουμε μέσα για το δικό μας καλό,των παιδιών μας και πρωτίστως για των γονέων μας( βλέπουμε τι γίνετε στην Ιταλία ,Ισπανία , Γαλλία).Ας μην εθελοτυφλούμε και ας μην γινόμαστε Ελληναράδες του καναπέ κρίνοντας τους πάντες εκτός από εμάς και την στάση μας

      Διαγραφή
  6. δεν καθομε στα αυγα μου γιατι ετσι γουσταρω..ελευθερια θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διαβάζοντας κάποια από τα παραπάνω σχόλια φαίνεται πως ο κόσμος έχει αρχίσει και αγριεύει. πού να χρειαστούν και 5-6 εβδομάδες καραντίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έ! Περίεργο, γιατί διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια φαίνεται ότι 2, 3 άτομα τα γράφουν.

      Διαγραφή
  8. Όταν δεν θα έχουν ούτε φέρετρα για να τους θάψουν,και θα τους πετάνε απλά σε έναν λάκκο με ασβέστη,θα καταλάβουν ποσο σωστά ήταν τα μέτρα.
    Παράκληση να περάσει το σχόλιο.
    Μείνετε σπίτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο σιγουρα δεν θα μπορεσουμε να το καταλαβουμε γιατι θα ειμαστε πεθαμενοι..
      Ευχαριστω...

      Διαγραφή
    2. ουτως η αλλως δεν εχουμε πλεον κ πολλες επιλογες..
      Τωρα μενουμε σπιτι θελουμε δε θελουμε.
      Οσο κ για το πιο πανω σχολιο δε ξερω αν θ αντεξει ο κοσμος 5-6 βδομαδες καραντινας..θα υπαρξουν εντονες αντιδρασεις.

      Διαγραφή
  9. Όσοι δεν θέλουν μέτρα αστυνομία τάξη και απλά την ελευθερία τους και να περνάει η μαγκιά τους να πάνε να μείνουν σε κάνα ξερονησι η σε άλλη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπομονή ωρέ Έλληνες!! που θα έλεγε και ο Θοδωράκης ο Κολοκοτρώνης. "πώς κάνετε έτσι ωρέ για... λίγες εβδομάδες;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To επομενο μετρο ΜΗΠΩΣ ανοιχτα τα κινητα μεσα στο σπιτι και καταμετρηση της οικογενειας και οποιος βγει προστιμο ηλεκτρονικα αυτοματα στο κινητο; και το επομενο μετρο οποιος κυκλοφορει θα πυροβολειται επι τοπου χωρις προειδοποιηση;ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ