Quantcast

http://picasion.com/

Στους 43 οι νεκροί και 56 νέα κρούσματα - Εγκρίθηκε θεραπεία για τους νοσούντες

Αναστέλλεται μονάδα ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα - Πάσχα στα σπίτια και χωρίς εκκλησία
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 56 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 1212. Από τα 1156 κρούσματα, οι 72 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (η μέση ηλικία είναι 65 ετών, από τους οποίους οι 14 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 5 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 43. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 15.961 τεστ για τον κορωνοϊό. Τα ευχάριστα νέα της ημέρας, 5 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας, επισημαίνοντας πως οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε προγραμματισμένη ώρα και θα συνοδεύονται από έναν γονέα. Επίσης ανέφερε πως εγκρίθηκε η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αναστέλλετται προσωρινά η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Σχετικά με τις παραβιάσεις της καραντίνας είπε πως τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι εκ των οποίων οι 3.109 στην περιοχή της Αττικής και 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει την καραντίνα.

Ενημέρωσε πως υπάρχουν ακόμη 83 άνθρωποι που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ άλλοι 160 στη Θράκη περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασε στην Αθήνα κομβόι από μάσκες και ειδικές στολές προσφορά του ιδρύματος Ωνάση και της Ένωσης Εφοπλιστών, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό. «Με σημαντικές προσπάθειες ενισχύουμε το ΕΣΥ. Το κόστος καλύπτεται από δωρεές», σημείωσε.

Πάσχα χωρίς σούβλες με φίλους και εκκλησία
Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς θέλησε να υπενθυμίσει πως φέτος θα είναι διαφορετικό,, καθώς θα είναι ακόμα σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα. «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το φετινό Πάσχα. Δεν θα πάμε στα χωριά μας και στις εκκλησίες. Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες», σημείωσε, προειδοποιώντας πως «Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ωστόσο εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση αναγκαστικά θα πάμε σε νέα μέτρα».

1 σχόλιο:

  1. Τοtalitarianism Part V

    Φέτος δε θα δουμε διαφήμηση με τον Γαιτάνο απ τα Jumbo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ