Quantcast

http://picasion.com/

Και 5ος νεκρός από τον κορωνοϊό - Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός Ε.Ε.

Και πέμπτο νεκρό στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτών για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως σήμερα διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 387. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία, ενώ παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός Ε.Ε. - Καραντίνα σε όσους εισέρχονται - Περιορισμός κυκλοφορίας προσφύγων/μεταναστών στα ΚΥΤ - Αλλαγή στις λαϊκές αγορές
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ως νέο μέτρο ανακοίνωσε ότι, από αύριο στις 6 το πρωί, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε., παρά μόνο σε περίπτωση που κρίνεται απολύτως αναγκαία. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια. Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε.

Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους. Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ.

Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές ενώ θα απαγορεύεται ο ελλιμενισμός ιδιωτικών σκαφών από το εξωτερικό. 

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό - Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε» τόνισε καταλήγοντας ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «Μένουμε στο σπίτι».

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ