Quantcast

http://picasion.com/

48 νέα κρούσματα - 20 νεκροί - Αυστηροποιούνται από αύριο τα μέτρα

21 «εισαγόμενα» από πτήση επαναπατρισμού
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής
Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 48 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 743. Τα 21 νέα κρούσματα προέρχονται από την πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από την Ισπανία, οι επιβάτες της οποίας τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Από τα συνολικά 743 κρούσματα, 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 45 διασωληνωμένοι, ενώ 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 75 έτη. Επίσης, έκανε γνωστό πως 32 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο.

Αναφέρθηκε επίσης στα καλά νέα που έρχονται από την πόλη της Κίνας που γέννησε τον νέο κορωνοϊό που όπως είπε, αρχίζουν και σταματούν οι περιορισμοί, ενώ στην Ιταλία, δύο μέρες παρατηρείται μειωμένη καταγραφή νοσούντων και θανάτων.

Υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας και αποφυγής εξάπλωσης του ιού, όπως το τακτικό πλύσιμο χεριών, η απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο ο ένας από τον άλλον, να μην αγγίζουμε στόμα, μάτια, μύτη και το πρόσωπο γενικότερα και κυρίως, να μένουμε σπίτι όταν έχουμε ήπια συμπτώματα. Επίσης, αναφέρθηκε σε και κάποια επιπλέον συμπτώματα που έχουν παρατηρηθεί στους νοσούντες με κορωνοϊό, όπως η απώλεια όσφρησης.

Χαρδαλιάς: 1.300.000 SMS με ένα 24ωρο - Αυστηροποιούνται από αύριο τα μέτρα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην απαγόρευση κυκλοφορίας, λέγοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών δείχνει να ακολουθεί τα μέτρα, ενώ ενημέρωσε πως από χτες στις 6 το πρωί έως σήμερα στις 6 το πρωί, ολοκληρώθηκαν 1.300.000 επιτυχημένα SMS καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Ανακοίνωσε το νέο ωράριο των super market, που πλέον, λόγω της ομαλοποίησης της κατάστασης, τις Κυριακές θα παραμένουν κλειστά, ενώ το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι: Δευτέρα - Παρασκευή: 07:00 - 21:00 και Σάββατο: 07:00 - 20:00.

Σε επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με τον περιορισμό κυκλοφορίας αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως στις βεβαιώσεις κυκλοφορίας εργαζομένου, την φόρμα Α', είναι απαραίτητη η σφραγίδα του εργοδότη, ενώ στους υπαλλήλους εταιρειών κοινοχρήστων, είναι απαραίτητη η βεβαίωση εργοδότη με σαφές ωράριο εργασίας και διευθύνσεις πολυκατοικιών.

Τέλος, ανέφερε πως από αύριο αυστηροποιούνται από αύριο τα μέτρα, χωρίς να διευκρινίζει τον τρόπο και τόνισε πως καλό θα ήταν οι κάποιοι συμπολίτες μας να αφήσουν τα τερτίπια και τις προφάσεις και μένουνε σπίτι.

Υγειονομική «βόμβα» η πτήση από Ισπανία - Συνεχίζονται οι έλεγχοι παραβίασης της καραντίνας

Αναφερόμενος στις πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, είπε πως «οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν»και πως το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε, προχωρώντας στην απομόνωσή τους, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, επρόκειτο για μια «υγειονομική βόμβα». Συγκεκριμένα, από τους 263 επιβάτες, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τέλος, αναφέρθηκε στον έλεγχο που γίνεται από την Αστυνομία για τους ασθενείς και τους οικείους τους, λέγοντας πως το τελευταίο 24ωρο, από τους 17 ελέγχους ασθενών σε καραντίνα και οι 17 βρέθηκαν στα σπίτια τους, ενώ από τους 161 ελέγχους συγγενών και οικείων προσώπων τους, οι 8 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ και ποινικές διώξεις.

2 σχόλια:

  1. Έρχονται αεροπλάνα από Ισπανία Ιταλία Ολλανδία και δεν ελέγχεται κάνεις. Κικιλια και μιτσοτακη είστε ηθική αυτουργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στην κυβερνηση για τη σοβαροτητα που εδειξε απ την αρχη στο προβλημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ