Quantcast

http://picasion.com/

46 νέα κρούσματα - Κλείνουν τα ξενοδοχεία

Μόνο 1 ανοιχτό στην πρωτεύουσα κάθε νομού
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι σήμερα εμφανίστηκαν φορώντας κονκάρδες με την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Σύμφωνα με την ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν 46 νέα κρούσματα στη χώρα μας, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 464. Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 16 διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τα 69 έτη, ενώ τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή συνολικά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα στην χώρα μας είναι τουλάχιστον 2.000 - 3.000, ενώ αναφερόμενος στη δοκιμή του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στην οποία θα συμμετάσχουν 45 άνθρωποι, είπε πως τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σε 3 μήνες, ενώ η μαζική παραγωγή του εμβολίου (εφόσον η έρευνα αυτή αποδώσει) θα αρχίσει μετά το καλοκαίρι.

Κλείνουν τα ξενοδοχεία - Να ενεργοποιηθεί το ελληνικό «φιλότιμο»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα, ευχαρίστησε τους συνανθρώπους μας που αυτή την περίοδο εργάζονται για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών τους, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα περιορισμού και να παραμένουν στο σπίτι τους. 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το ποιο ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό, θα αποφασιστεί από τον Σύλλογο Ξενοδόχων του κάθε νομού. Για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ, ανέφερε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

Υπενθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα, ενώ επανέλαβε την αυστηρή σύσταση πως «οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο». Τέλος, επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ