Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 38 οι νεκροί και 95 νέα κρούσματα - Έως 11/4 κλειστά καταστήματα και εκκλησίες

«Κρούσματα» ανεύθυνης εφευρετικότητας - Πάσχα εντός των τειχών
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 1156. Από τα 1156 κρούσματα, οι 69 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 6 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 38. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ οι 29 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 15.151 τεστ για τον κορωνοϊό.

«Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης»
Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ και το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μη μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Η παραπληροφόρηση πιο επικίνδυνη και από τον ιό
Ο κ. Τσιόδρας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. «Η παραπληροφόρηση είναι πιο επικίνδυνη και από τον ίδιο τον ιό. Η χλωροκίνη έχει αρκετές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών. Γι' αυτό και τονίζεται ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται δίχως συνταγογράφηση. Η χρήση της επίσης πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση».

Συνεχίζεται το «λουκέτο» σε καταστήματα και εκκλησίες έως τις 11 Απριλίου
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε αρχικά πως τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται καθημερινά ως προς την αποτελεσματικότητά και την αναγκαιότητά τους και εφόσον κριθεί αναγκαίο, η εφαρμογή τους παρατείνεται και ανακοίνωσε την παράταση, έως και τις 11 Απριλίου, του μέτρου αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας και την παράταση για μια ακόμα εβδομάδα της καραντίνας των δύο χωριών της Κοζάνης. 

«Την Παρασκευή χάλασαν ξαφνικά όλα τα υδραυλικά στα εξοχικά της Ελλάδας»
Πολλά... κρούσματα ανεύθυνης εφευρετικότητας συμπολιτών μας, προκειμένου να σπάσουν την καραντίνα, μηχανεύονταν διάφορες δικαιολογίες για να φύγουν Σαββατοκύριακο στα εξοχικά τους, κατήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως είπε, την Παρασκευή, πριν το πρώτο Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας, ως εκ θαύματος, χάλασαν τα υδραυλικά από όλα τα εξοχικά της Ελλάδας και οι πολίτες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας, ήθελαν άδεια μετακίνησης προς τα εξοχικά τους για επιδιόρθωση!

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Την Παρασκευή έσπασαν τα τηλέφωνα από πολίτες, καθώς ξαφνικά χάλασαν όλα τα υδραυλικά στα σπίτια τους εκτός Αθηνών και όλοι έπρεπε να πάνε στα εξοχικά τους να τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνονται την ανάγκη όλων να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους αλλά είναι θέμα ευθύνης για όλους», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Έξοδος για το Πάσχα; Ξεχάστε το!
Σχετικά με την «έξοδο» του Πάσχα, ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πάντες να το… ξεχάσουν! «Υπάρχει θέμα εκδρομέων; Υπάρχει ζήτημα εκδρομέων; Η χώρα είναι σε περιορισμό μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάθε μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι και αυτό που καλούμε τον κόσμο είναι να μείνει στο σπίτι του» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να μιλάμε για κάτι τέτοιο από τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

1 σχόλιο:

  1. Nα σας δω την Κυριακή του Πάσχα όλους εσάς ( Χαρδαλιάς , Τσιόδρας , Άδωνις και οι υπόλοιποι συμμορία) από που θα βγείτε να κάνετε δηλώσεις. Εκτός και αν βγάλουν link από τα εξοχικά σας..

    ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ( και σας ....το σπίτι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ