Quantcast

http://picasion.com/

35 νέα κρούσματα - «Λύγισε» ο Τσιόδρας

Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την
ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν 35 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 530. Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 18 διασωληνωμένοι και 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα. 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 12 άνδρες και 1 γυναίκα, με τους 12 να είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ανάλογη με την προσπάθεια που κάνουμε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Είναι ένας εχθρός που δε σέβεται ηλικίες και δε σέβεται αυτούς που δεν τον υπολογίζουν». 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους καπνιστές και άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα είναι πιο ευπαθείς όσον αφορά τον covid 19, καθώς φαίνεται να έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα που τους κάνει πιο ευπαθείς στον κορωνοϊό. Αναφερόμενος στους υγιείς καπνιστές είπε ότι γνωρίζουμε ότι ούτως ή άλλως είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τέλος, έκανε έκκληση στους πολίτες να μη συρρέουν στα Νοσοκομεία και να διασπείρουν τον ιό. «Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ιεροί χώροι όπου οι ιατροί της ζωής δίνουν μάχη σώμα μα σώμα», ανέφερε.


Λύγισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην αναφορά των νεκρών - «Είναι μανάδες και πατεράδες μας, γιαγιάδες και παππούδες»

Με αφορμή την επιστολή που δέχθηκε από έναν γνωστό του, παγκοσμίως καταξιωμένου επιστήμονα, που του έλεγε πως «κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένος και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας», ο κ. Τσιόδρας, ιδιαίτερα συγκινημένος είπε πως «η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης το 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες, είναι γιαγιάδες και παππούδες. Η απάντηση είναι πως τιμούμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε όλους αλλά κατεξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς», ανέφερε, λυγίζοντας και κομπιάζοντας αρκετές φορές.

«Έχουμε τα ίδια αριθμητικά δεδομένα με την Ιταλία πριν 24 ημέρες - Μη γίνουμε Ιταλία»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε για μια ακόμα πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολες. Θύμισε πως η Ιταλία είχε 10 νεκρούς και 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν 24 ημέρες. Περίπου τα δικά μας αριθμητικά δεδομένα. Δε σημαίνει ως θα γίνουμε Ιταλία. Έχουμε λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία και στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε και άλλα μέτρα. Να μη χαθούν άνθρωποι λόγω της δικής μας απερισκεψίας. Η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη και ακολουθεί τα μέτρα αλλά υπάρχουν και κάποιοι που συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και να επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά», τόνισε, καλώντας να πάρουμε τις 3 αποφάσεις «Μένουμε σπίτι - Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό - Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής».

Δείτε το video:

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΙ 10 ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ!ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΑΝ ΧΩΡΑ!ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ! ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΛΥΓΙΣΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΩΝ ΝΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ