Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Βέροια θα είναι μία από τις 8 ελληνικές πόλεις που συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, σε πρωτεύουσες περιφερειών, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέδρια, ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, υποτροφίες, εκδόσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αφιερώματα και άλλες δράσεις. 

Η Βέροια, θα φιλοξενήσει έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821, που θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τεχνών και θα αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης ο Θεόφιλος Κορωνάς, πρόεδρος της ΚΕΠΑ, που θα επιμεληθεί την εκδήλωση. Η παρουσίαση του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» έγινε στις 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην οποία και παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την ΚΕΠΑ και τον δήμο Βέροιας, χαρακτηρίζοντας την πρόσκληση ιδιαίτερα τιμητική.
«Ήταν ιδιαίτερα τιμητική για τον δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ η πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, καθώς, αν και η πόλη μας δεν συνδέεται με κάποιο περιστατικό σχετικό με την επανάσταση, όπως πχ η ηρωική πόλη του Μεσολογγίου, εκτιμήθηκε η πολυσχιδής δράση της ΚΕΠΑ στο κομμάτι της ιστορίας», ανέφερε ο κ. Κορωνάς.

2 σχόλια:

  1. αρκει μεχρι τοτε να πανε ολα καλα και να μην εχουμε τιποτα ασχημα γεγονοτα με τους προαιώνιους εχθρους μας που εδω και 3-4 χρονια εχουν ξεσαλώσει εντελως μιας εμεις ( οι πολιτικοι μας )τα εχουμε κανει χαλια σε ολους τους τομεις και ειδικα στις ενοπλες δυναμεις - οικονομια. ( ας ειχαμε μυαλο!!!)
    Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έπρεπε όλα τα Σχολεία της Βέροιας να παρακολουθήσουν την προβολή της Εξαίρετης κινηματογραφικής Ταινίας ΄΄Πολιορκία΄΄ με θέμα τη μάχη της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά έξω από τη Βέροια. Αυτή θα ήταν η καλύτερη εορτή για τη συμβολή της περιοχής μας στην Επανάσταση του 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ