Quantcast

http://picasion.com/

Ο Τζιτζικώστας εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Δια βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Με την εκλογή αυτή ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς. Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της ΕτΠ.

Επίσης, διά βοής εκλέχθηκε νωρίτερα ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο (Vasco Cordeiro). Ο Πορτογάλος περιφερειάρχης προέρχεται από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) - τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της ΕτΠ- και ήταν επίσης ο μόνος υποψήφιος, μετά την πολιτική συμφωνία των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καλαϊτζίδης: «Απόστολε, το αξίζεις περίτρανα,
μας τιμάς και μας κάνεις περήφανους»



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η πανηγυρική εκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκλέγεται ένας Έλληνας, αλλά και ανακηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη όλου του σώματος.

Θερμά και ολόψυχα συγχαρητήρια στον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη μεγάλη επιτυχία του και είναι σίγουρο ότι θα αποδείξει μια ακόμη φορά ότι ξέρει να στέκεται ψηλά, καινοτόμα, πρωτοπόρα και αναπτυξιακά, στους θεσμούς που μετέχει και εκπροσωπεί, αυτή τη φορά όχι μόνο για να προσφέρει στους πολίτες της Μακεδονίας και της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απόστολε, το αξίζεις περίτρανα, μας τιμάς με την παρουσία και τις επιτυχίες σου και μας κάνεις περήφανους.

6 σχόλια:

  1. H ταινία του Σειρηνάκη όμως δε θα ξεχαστεί ποτέ όμως...Δε πα να βγεί και Πάπας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει με το θεμα της ταινιας!! ειπε και μια ανοησια ή κατι που δεν το σκεφτηκε καλα και το επιασε η καμερα και αμεσως εγινε θεμα τεραστιο.
      οκ ,λεκτικο ατόπημα- γκάφα αλλα οχι και να το σέρνουμε για ολη του τη πολιτικη ζωη

      Διαγραφή
  2. Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε για την Ευρώπη, κρατήστε το στο μυαλό σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σώπα ρε Τζίτζι, τι λες !! Αυτή η επιτροπή έχει κάποιο νόημα ή μόνο δόξα για τον τζίτζι; μάλλον το δεύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε μου κάνεις λάθος, η επιτροπή αυτή και γενικά οι Περιφέρειες έχουν μέλλον....
      Μην με πιστεύεις τώρα (αν θες) αλλά κράτα το αυτό που σου λέω.

      Διαγραφή
  4. ΟΚ ΘΑ ΕΞΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
    ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε
    Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ