Quantcast

http://picasion.com/

Συναγερμός για τα σύνορα - Μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα μετά τις πληροφορίες η Τουρκία αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη. «Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν» δήλωσε στο Reuters ανώτερος Τούρκος
αξιωματούχος. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες με περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν τη νύχτα στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη, αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης. Αντίστοιχες κινήσεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και στα παράλια της Τουρκίας με στόχο να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. «Δεν είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε τους πρόσφυγες” δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ.

«Θωρακίζονται» οι πύλες εισόδου

Κυβερνητικές πηγές στη χώρα μας έλεγαν νωρίτερα πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα ενώ μετά τις εξελίξεις στο Idlib είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο για την ενίσχυση των δυνάμεων και την στεγανοποίηση των συνόρων, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για να εποπτεύσει την φύλαξη των συνόρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Έκτακτα μέτρα στα σύνορα λόγω κορωνοϊού – «Τα νησιά πρέπει να προστατευτούν διπλά»

Ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υποστήριξε ότι το μεταναστευτικό αποκτά μία νέα διάσταση «καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα Κορωνοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν». «Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενημέρωσε πως από σήμερα η Ελλάδα επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας. «Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση. Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά» πρόσθεσε. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχολιάζοντας ότι αυτή την απόφαση «οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της Υγείας ολόκληρης της Ευρώπης». 
«Το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία. Ενώ ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών» κατέληξε για το θέμα ο Πρωθυπουργός.

7 σχόλια:

  1. Μονο αν γίνει κοκκινη η γραμμή των συνόρων θα σταματήσουν οι εισροες.Ποιος θα πάρει το πολιτικό κοστος,είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και ο μόνος τρόπος να κλείσουν τα σύνορα ηταν αυτός του Χοτζα στα Ελληνο-αλβανικα των δεκαετιων 70-80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.
      ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;;;; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
      ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ

      Διαγραφή
  2. Ακόμα το σκέπτονται; Σφραγίστε τα Σύνορα Χθές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τους να περάσουν τα σύνορα, τι ένα εκατομμύριο λαθραίοι, τι ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες. Έτσι κι αλλιώς το έχουμε χάσει το παιχνίδι, από την αγάπη των Συριζαίων προς τους λαθραίους, αφού ως γνωστόν η θάλασσα δεν έχει σύνορα και καλώς να ορίσουν (Τσίπρας), κι από την άλλη η ανικανότητα και η απροθυμία της ΝΔ, λόγω πακέτων ευρώ από τους γκάγκστερ της Ευρωπαικής ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλύτερο είναι να μην πάρει κανένα μέτρο η κυβερνηση. Έτσι κι αλλιώς εδώ και 2-3 μήνες ότι ακουμπάει σκατα τα κάνει. Βέβαια υπάρχει και η λύση Γεωργιάδη. Τον στέλνεις στα σύνορα ,να τσιριζει όλη μέρα.Σιγα μην περάσουν πρόσφυγες. Πίσω θα κάνουν όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή γιά νά φυλάξουμε τά αἱματοποτισμένα σύνορά μας διά τῶν τιμημένων ὅπλων πρέπει νά πάρουμε ἄδεια λόγῳ τοῦ ἀστείου κορωνοϊοῦ ἀπό τόν... κανονισμό τῆς Commission; Πᾶτε καλά, ΡΕ κούληδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ερντογάν που άνοιξε τα σύνορα τόσο επίσημα και με τόση φασαρία, διότι φίλοι μου το πρώτο που αποδείχθηκε από όλο αυτό που γίνεται σήμερα, είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν φυλούσε τα δικά μας. Το ευχαριστώ πάει στο γεγονός ότι η κίνηση αυτή του Ερντογάν έτσι όπως έγινε με τόση δημασιότητα ανάγκασε και δείχνει να ξύπνησε τα δικά μας τα κοιμισμένα υπαλληλάκια της Μέρκελ και του Τραμπ και επιτέλους έκλεισαν τα σύνορα. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ο Ερντογαν ξεκινούσε να στέλνει 500 - 500 χωρίς να μιλήσει για ανοιχτά σύνορα. Απλά θα περνούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ