Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο «πόδι» χθες η Πυροσβεστική λόγω ισχυρών ανέμων - Επέμβαση σε 50 περιστατικά στην Ημαθία

Δέντρα, λαμαρινοσκεπές, πυρκαγιές, απεγκλωβισμοί
Αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ολόκληρη την Ημαθία. Ο δυνατός αέρας έσπασε πολλά δέντρα, ξήλωσε λαμαρινοσκεπές, έσπασε στύλους φωτισμού,
έκοψε πολλά καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα και να εγκλωβιστούν πολίτες σε ασανσέρ, ενώ κίνδυνο λόγω των ισχυρών ανέμων αποτέλεσαν και οι φωτιές στις αγροτικές περιοχές. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Ημαθίας (Π.Υ. Βέροιας, Π.Υ. Νάουσας και Π.Υ. Αλεξάνδρειας) ήταν επί ποδός από το πρωί, δεχόμενη δεκάδες κλήσεις, κυρίως για απομάκρυνση δέντρων. Συνολικά επενέβησαν σε 50 συμβάντα σε όλη την Ημαθία και συγκεκριμένα:

• Είκοσι τέσσερα (24) συμβάντα για κοπή δέντρων - απομάκρυνση από οδόστρωμα κλαδιών - δέντρων
• πέντε (5) συμβάντα για κατάσβεση αγροτοδασικής πυρκαγιάς
• τέσσερα (4) συμβάντα για κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς
• δύο (2) συμβάντα για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρα
• δεκαπέντε (15) συμβάντα για λοιπές παροχές βοηθείας

Οι Διοικητές των Υπηρεσιών του Νομού Ημαθίας συνεργάστηκαν με την πολιτική προστασία των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας της Π.Ε. Ημαθίας για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμβάντων.


Δείτε φωτογραφίες:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ