Προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης στους Αγίους Τόπους

Κατά το χρονικό διάστημα από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Της εκδρομής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου
το πρωί ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου και απηύθυνε πατρικούς λόγους, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Μακαριώτατο την τρίτομη χαριστήρια έκδοση με τίτλο: «Μυριώνυμον Εύχος» που εκδόθηκε και παρουσιάστηκε προσφάτως στη Βέροια με αφορμή την επέτειο του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης του.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το βράδυ συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου. Στην διάρκεια της εκδρομής ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τα περισσότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

Δείτε φωτογραφίες:

3 σχόλια:

 1. Κάποτε η Εκκλησία έφτιαχνε αγώνες κατά των νέων ταυτοτήτων που δεν αναγράφουν το θρήσκευμα. Σήμερα τις ενθαρρύνει, γιατί οι νέες ταυτότητες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό.
  Άρα και για τον θρησκευτικό τουρισμό-προσκύνημα στο εξωτερικό πρέπει να την πετάξει, όποιος έχει παλιά ταυτότητα με το θρήσκευμα, για να πάρει την καινούργια.
  Πώς αλλάζουν οι καιροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. ... το οποίο για να εκδοθεί απαιτείται η νέα ταυτότητα. Οι παλιές δεν ισχύουν πλέον. Όποιος δεν έχει την νέα, σε περίπτωση τυπικής ταυτοποίησης, είναι στην διακριτική ευχέρεια του οργάνου ελέγχου αν θα συλλάβει το αγνώστου στοιχείων άτομο.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ