Quantcast

http://picasion.com/

Στον πάτο των τραπεζικών καταθέσεων η Ημαθία

Μικρότεροι καταθέτες οι Ημαθιώτες - 380.385 λογαριασμοί με συνολικά πάνω από 1 δις
Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 35 εκατομμύρια ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους έχουν συσσωρευτεί αυτή τη στιγμή περίπου 143 δις ευρώ Μπορεί λοιπόν οι έρευνες να
δείχνουν ότι οι 7 στους 10 δεν έχουν στην άκρη περισσότερα από 900 - 1000 ευρώ ως αποταμίευση, από τα απογραφικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας όμως προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν 3 τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4000 ευρώ. Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας, οι κάτοικοι αποδεικνύονται πιο «γεροί» αποταμιευτές σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν λοιπόν όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας (λογικό λόγω και του υδροκεφαλισμού του κράτους) αλλά και οι κάτοικοι στους νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας, Χίου. Από κοντά και η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής αλλά και η Θεσπρωτία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4261 ευρώ στην Χίο. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στον Ιούνιο του 2019 και σήμερα οι μέσοι όροι θα είναι αρκετά πιο αυξημένοι καθώς στο β’ εξάμηνο του 2019 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 7 δις. ευρώ κάτι βέβαια που επηρεάσε όλους τους μέσους όρους ανά την χώρα.

Τα πιο «γερά πορτοφόλια» βέβαια στην Ελλάδα, εμφανίζονται αυτή τη στιγμή να είναι οι περίπου 953.881 κάτοχοι προθεσμιακών καταθέσεων οι οποίοι μοιράζονται 50 δις. ευρώ ή περίπου 52.549 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό. Και αν αναζητήσει κάποιος σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίζονται οι ποιο φουσκωμένοι προθεσμιακοί λογαριασμοί, τότε θα εντοπίσει την Ανατολική Αττική με 66.376 ευρώ ανά λογαριασμό, τη Θεσσαλονίκη με 54.000 ευρώ, τις Κυκλάδες με 53.000 ευρώ, τη Μεσσηνία με 51.000 ευρώ όπως και την Αρκαδία με μέσο όρο 51.700 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και οι νομοί με μέση κατάθεση σαφώς μικρότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας. Ο αναλυτικός πίνακας που δημοσιεύεται αναδεικνύει ως μικρότερους καταθέτες τους κατοίκους του Κιλκίς, της Ηλείας, της Ημαθίας κλπ. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση πέφτει κάτω από το όριο των 2600 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα στην Ημαθία, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, υπάρχουν 380.385 λογαριασμοί, με 2.637€ κατάθεση ανά λογαριασμό και με συνολικό ποσό καταθέσεων 1,003 δις ευρώ.






πηγή


8 σχόλια:

  1. Οι λόγοι είναι κυρίως δύο: ως κατά κύρια αγροτική περιοχή, αφ'ενός λόγω συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος και αφετέρου η φύλαξη ρευστού χρήματος σε μαξιλάρια, ντουβάρια, πηγάδια.
    Με βάση το δεύτερο, δηλαδή τη φύλαξη χρήματος εκτός τραπεζών, πιστεύω ο παραπάνω πίνακας θα εμφανίζονταν με αντίστροφη κατάταξη των νομών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

      ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    2. Να βάλεις φίλτρο στη βρύση ,σε πειράζει το χλώριο και έχεις παραισθήσεις.Μην στέλνεις την Φιλιππινέζα να σου πληρώνει τη ΔΕΗ,πήγαινε και δες ότι είναι 5 άτομα να πληρώσουν και 15 με νούμερα μέσα από τη γυάλινη πορτα για ρύθμιση.Οταν με την Porsche βγαίνεις για brunch και περνάς από τη Βενιζέλου στη γωνία της εκκλησίας Αγ.Αντωνιου πίσω από το περίπτερο το πρωί μυρίζει φασουλάδα,και συμπολίτες μας με σακούλες και τάπερ παίρνουν συσσίτιο.Αν σου πούνε γνωστοί σου ότι εκατοντάδες νέοι βεροιωτες , ηλικιας 18-28 πηγαίνουν Αγγλία Γερμανία,δεν πάνε να μάθουν ξένες γλώσσες και να επιστρέψουν στη πλούσια Βέροια,αλλά κάποιες μάνες,βράδυα βρέχουν το μαξιλάρι που κοιμούνται(όχι από την υγρασία που έχουν τα 500αρικα).Πάνω από το ρεβανί χοχλιουρου στον ΟΑΕΕ στο ρετιρέ πήγαινε και ζήτησε βεβαίωση μη οφειλής στο ΤΕΒΕ να δεις με τι απορία θα ρωτήσει ο τύπος με τα γυαλιά ,ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΣ??? Πήγαινε στο πεζόδρομο στ bitola στη φτωχή γειτονική μας χώρα και δες το χαμόγελο στους φτωχούς ανθρώπους και μετά κάθισε στις αξίας 120 ευρώ καρέκλες της εληας και κοίταξε τους Βεροιώτες αν γελάει κάποιος.Ξυπνα.Αν είσαι δημόσιος υπαλληλος τα παιδιά σου θα βολιδερνουν έξω ,αν είσαι συνταξιούχος μη ξυπνάς θα σου έρθει η λύτρωση πιο εύκολα.

      Διαγραφή
  2. η Ημαθια-Βεροια έχει τελειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος βγήκε ΣΚ στην βεροια βράδυ η μέρα,
    Και δεν βρήκε ούτε καρέκλα να κάτσει σε καφέ,μπουζούκια,μπαρ,ταβέρνες,
    Οποιος πήγε Σκοπια στα καζίνο,κτλ,
    Καταλαβαίνει το δραμα των συμπολιτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα μας κάνουνε. Πήγαμε σε τσιπουράδικο εχθές και μας είπαν μόνο με κράτηση τέτοιες ημέρες. Απορήσαμε και ρωτήσαμε τι γιορτή είναι σήμερα; Κυριακή, μας απάντησε πιο απορημένος ο φίλτατος..

      Διαγραφή
  4. Να σημειώσω οτι χθες είδα γωστο βεροιωτη με λαμποργκινι.. επισης βαλτε και τις καταθεσεις του εξωτερικου ..μην ξεχνιμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μη σας ξεγελαει το γεγονος οτι καφετεριες και τσιπουραδικα ειναι σχεδον γεματα καθε μερα. αυτο συμβαινει με 500 το πολυ 800 ατομα που ειναι τα ιδια καθε μερα στα ιδια μαγαζια της πολης και ειναι κυριως "νεαροι " συνταξιουχοι δημοσιου και ΔΕΚΟ. εαν σκεφτουμε οτι η βεροια εχει καμια 35.000 χιλιαδες "ενεργο" πληθυσμο θα καταλαβουμε το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ