Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ομιλία με θέμα «Τα όρια και η επιβράβευση στη σχέση γονέων - παιδιών» στη Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Όρια και επιβράβευση στη σχέση γονέων - παιδιών», διοργάνωσε στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Νηπιαγωγείου. Ομιλητές ήταν οι Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Κατερίνα Πασχούλα και Αντώνης Τσιτλακίδης, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η διευθύντρια του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας Σοφία Απιδοπούλου, που παρουσίασε και τα βιογραφικά των ομιλητών. 
Το θέμα «Τα όρια στην συμπεριφορά των παιδιών» ήταν αυτό που ανέπτυξε πρώτα η κ. Πασχούλα, αναφερόμενη στην πειθαρχία και τα δύο αναποτελεσματικά άκρα της που είναι η αυταρχική τιμωρία και η ανεξέλεγκτη επιτρεπτικότητα, παρουσίασε τις τρεις προσεγγίσεις της διαπαιδαγώγησης, τη δημοκρατική, την επιτρεπτική και την αυταρχική, ενώ εξήγησε τη σημαντική διαφορά μεταξύ τιμωρίας και συνεπειών.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιτλακίδης, ανέπτυξε το θέμα «Επιβράβευση και αυτοεκτίμηση», παρουσιάζοντας αρχικά τι θεωρείται επιβράβευση, τι ρόλο παίζει η επιβράβευση στο παιδί, τους λόγους για τους οποίους κάποιοι γονείς δυσκολεύονται να επαινέσουν, ποιος είναι ο αποτελεσματικός και ποιος ο ανεπαρκής έπαινος, καθώς και στις περιπτώσεις και τη συχνότητα που το παιδί πρέπει να επιβραβεύεται με απτή ανταμοιβή. Τέλος, συνέστησε ενίσχυση και όχι τιμωρία, ποιοτικό χρόνο των γονιών με τα παιδιά και... υπομονή!

Τις απόψεις των ομιλητών παρακολούθησαν με πολλή προσοχή οι παρευρισκόμενοι, γονείς στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι ταυτίστηκαν με τα παραδείγματα, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις προβληματισμένων γονιών, σχετικά με θέματα συμπεριφοράς των παιδιών τους, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να απαντήσουν από κοινού, προσεγγίζοντας έναν τρόπο ώστε διευκολύνουν στη λύση του προβλήματος. Αν έφυγαν οι γονείς κάπως σοφότεροι; Σίγουρα έφυγαν πιο... αποφασισμένοι!

Δείτε φωτογραφίες:
 





 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ